Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2020, 16:55
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Marian Kotleba vytiahol na súde o podozrivých šekoch CD Rytmus – Bengoro ako dôkaz, poukazuje na skladbu Cigánsky sen

NEWS MARIAN KOTLEBA RYTMUS
Uložiť Uložené

Kotleba sa snaží dokázať, že pojem „Cigán“ sa v praxi používa úplne bežne, a to väčšinou obyvateľstva.

Obžalovaný Marian Kotleba dnes na súde ako dôkaz predložil CD od Rytmusa z roku 2006. Na albume Bengoro má člen Kontrafaktu aj skladbu Cigánsky sen, pričom šéf extrémistickej strany chce poukázať na to, že pojem „Cigán“ sa v praxi používa úplne bežne, a to väčšinou obyvateľstva.

Advokáti predsedu ĽSNS tiež navrhujú na súde čítať z Krátkeho slovníka slovenského jazyka, konkrétne, čo slovník hovorí o slove „Cigán.“

Zatiaľ nie je zrejmé, či dôkaz sudkyňa pripustí a taktiež ani to, či ho budú vykonávať pustením skladby Cigánsky sen, alebo prečítaním textu. 

Marian Kotleba priniesol na súd reedíciu albumu Bengoro z roku 2008, nie pôvodnú z roku 2006 so známym červeným coverom. 

Rytmusov biologický otec je Róm, raper otvorene hovorí o svojom pôvode aj v skladbách, preto je logické, že používa aj pomenovanie „Cigán.“

Domov
Zdieľať
Diskusia