Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2020, 9:53
Čas čítania 0:51
Tímea Krauszová

Nechcel som médiám dopriať radosť, aby ma videli s rúškom. Prezident Trump sa nechcel nechať odfotiť s ochranou tváre

NEWS
Uložiť Uložené

Ťažko povedať, či sa za rúško hanbí alebo mu je len jedno, že môže niekoho nakaziť.

Americký prezident Donald Trump mal pri návšteve tovární Fordu počas súkromnej prehliadky na sebe rúško. Len čo ho však mohli fotiť aj reportéri, dal si ho dole. Označil ho za zbytočné, pretože všetci v okolí boli testovaní, píše NPR.

Nechcel som médiám dopriať radosť, aby ma videli s rúškom

Dielne Ford v štáte Michigan počas aktuálnej koronavírusovej pandémie vyrábajú zdravotnícke pomôcky. Navštívil ju aj prezident Trump, ktorý sa redaktorom priznal, že nakrátko si nasadil rúško. Napriek jeho snahe sa ho fotografom podarilo zachytiť aj s tmavomodrým rúškom.

Prezident už dlhšie čelí kritike, že ochranné pomôcky vôbec nevyužíva v prítomnosti médií. Jeho tím a on samotný argumentuje, že ich nepotrebuje. Trump a jeho najbližší pracovníci sú pravidelne testovaní.

„Mal som rúško pred chvíľou. V zadnej časti fabriky. Nechcel som médiám dopriať tú radosť, aby to videli.“ Podľa NPR mal na sebe aj ochranné okuliare. Nástojili na tom zástupcovia firmy, keď mu dali súkromnú prehliadku. Na jej konci si rúško zložil a neskôr sa s ľuďmi už rozprával bez neho – hoci ostatní ich poctivo nosili.

Domov
Zdieľať
Diskusia