Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. mája 2020, 16:21
Čas čítania 1:00
Martin Mičuda

Lamborghini Huracán zhadzuje strechu a prichádza o pohon všetkých štyroch kolies

Lamborghini Huracán zhadzuje strechu a prichádza o pohon všetkých štyroch kolies
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.lamborghini.com/english/latest-news/all/the-lamborghini-hurac-n-evo-rear-wheel-drive-spyder--celebrating-life-in-the-open-air/s/05734ad1-d3cb-4d94-a2de-e58bb249bb62" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">lamborghini.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Evo RWD Spyder má poháňanú výhradne zadnú nápravu.

Lamborghini je známe tým, že drvivá väčšina portfólia sa spolieha na pohon všetkých štyroch kolies, ktorému vďačíme za neraz úžasné zrýchlenie. Z času na čas sa ale objavia aj verzie s výhradne zadným pohonom, ktoré cielia pravdepodobne viac na puristov. Stalo sa tak i začiatkom roka 2020, keď sme po vzore súrodeneckého Audi R8 RWD privítali na svete model Huracán Evo RWD.

Niekoľko mesiacov na to nám Lamborghini servíruje aj derivát bez strechy, ktorý už tradične nesie dodatok Spyder. Jeho technický základ je identický s verziou Evo RWD, čo v reči čísiel znamená, že atmosférická V10-ka s objemom 5,2 litra disponuje výkonom 449 kW / 610 koní a 560 Nm.

Domov
Zdieľať
Diskusia