Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2020, 14:24
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Tínedžer šiel na tatkovom Mercedese rýchlosťou 308 km/h v úseku, kde je maximálne povolená stovka. Na týždeň mu zhabali aj auto

NEWS
Uložiť Uložené

V čase pandémie koronavírusu sa roztrhlo vrece s pretekármi na prázdnejších cestách.

V čase pandémie koronavírusu zostávajú mnohé diaľničné úseky prázdnejšie ako zvyčajne. Neplatí to iba na Slovensku, ale aj v Kanade, kde majú prísnejšie pravidlá cestnej premávky.

Na väčšine diaľničných úsekov v krajine nesmieš prekročiť maximálnu povolenú rýchlosť 100 kilometrov za hodinu, pričom v niektorých častiach sa limit šplhá na 110 km/h, informuje CNN.

Žiadne pravidlá však nevadili 19-ročnému mladíkovi z okolia Toronta, ktorý si sadol za volant otcovho auta, zobral so sebou aj rovnako starého kamaráta a vydali sa na dobrodružnú jazdu.

Príslušník miestnej polície Ontario Provincial Police nechcel veriť vlastným očiam, keď na diaľnici Queen Elizabeth Highway v provincii Ontario nameral mladíkovi v luxusnom Mercedese rýchlosť 308 kilometrov za hodinu. Takúto rýchlosť podľa vlastných slov ešte nikdy predtým nezažil.

Mladíka po chvíli dobehol a priestupok sa podarilo vyriešiť na mieste. Tínedžer bol nielenže obvinený z pouličného pretekania a nebezpečnej jazdy, ale rovno prišiel o vodičský preukaz na sedem dní, rovnako ako aj o otcove auto na rovnako dlhú dobu.

Odporúčané
Protestujúci na Floride drepovali pred súdom. Chcú, aby sa otvorili posilňovne Protestujúci na Floride drepovali pred súdom. Chcú, aby sa otvorili posilňovne 12. mája 2020, 7:53

Odobratie vodičského oprávnenia aj auta na sedem dní je pritom automatický proces pri takýchto priestupkov, avšak mladík ešte bude svojim obvineniam čeliť pred súdom.

Domov
Zdieľať
Diskusia