Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2020, 15:15
Čas čítania 1:34
Tina Hamarova

V ekvádorskom meste miznú telá mŕtvych, ktorých zabil koronavírus

V ekvádorskom meste miznú telá mŕtvych, ktorých zabil koronavírus
Zdroj: TASR/AP Photo/Dolores Ochoa
NEWS
Uložiť Uložené

V nemocniciach v meste Guayaquil sú obete koronavírusu často položené len tak na zemi a pozostalí sa snažia v nich spoznať svojich blízkych.

Začiatkom apríla dal Víctor Orellana svojej zosnulej matke na hruď drevený kríž a nechal, aby ju pracovníci pohrebnej služby odniesli preč. Veril, že mu to pomôže ju neskôr nájsť a dôstojne pochovať. Web Buzzfeed priniesol mrazivé príbehy o tom, ako rodiny ani po mesiaci netušia, kde sú pozostatky ich rodičov, starých rodičov, blízkych.

Najväčšie ekvádorské mesto Guayaquil sa v posledných týždňoch trápi s miznúcimi telami ľudí, ktorí zomreli na koronavírus. Márnice aj pohrebné služby nestíhajú, preto sa tam pravidelne stáva, že mŕtvoly ležia len tak na ulici, lebo ich rodiny nevedia, čo s nimi majú robiť. Tie, čo by ich aj chceli pochovať, sa k svojim blízkym záhadne nevedia dostať. 

Odporúčané
V Ekvádore nechávajú telá mŕtvych na opustených uliciach. Pohrebné služby pre koronavírus nestíhajú V Ekvádore nechávajú telá mŕtvych na opustených uliciach. Pohrebné služby pre koronavírus nestíhajú 5. apríla 2020, 9:25

Minulý týždeň sa objavila informácia, že sa v lodnom kontajneri vedľa miestnej nemocnice našlo 131 neidentifikovaných tiel. Victor Orellana, ale aj mnohí ďalší veria, že ich rodičia sú práve tam. 

Domov
Zdieľať
Diskusia