Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2020, 9:25
Čas čítania 0:45
Daniel Mikolášik

V Ekvádore nechávajú telá mŕtvych na opustených uliciach. Pohrebné služby pre koronavírus nestíhajú

NEWS
Uložiť Uložené

Niektoré mŕtve telá z ulíc musí dokonca odvážať armáda.

Najväčšie ekvádorske mesto Guayaquil sa s aktuálnou pandémiou koronavírusu musí vysporiadať po svojom. Keďže v dôsledku nákazy v krajine denne umierajú desiatky pacientov, pohrebné služby nestíhajú odvážať telá. V meste preto nechávajú ľudia svojich mŕtvych príbuzných ležať na opustených uliciach.

Odporúčané
Záznam nedeľa: Cez Veľkú noc budeme môcť naďalej vychádzať z domu. Nie však za rodinou Záznam nedeľa: Cez Veľkú noc budeme môcť naďalej vychádzať z domu. Nie však za rodinou 5. apríla 2020, 8:08

Ako informuje CNN, nemocnice v Guayaquile sú preplnené a nemajú dostatok lôžok pre prijatie ďalších chorých pacientov. Rovnako aj cintoríny a pohrebné služby sú vyťažené a zažívajú kolaps. Niektoré mŕtve telá z ulíc musí dokonca odvážať armáda.

V Ekvádore nechávajú telá mŕtvych na opustených uliciach. Pohrebné služby pre koronavírus nestíhajú
Zdroj: TASR/AP

V meste prevláda chaos, podaktorí dokonca majú svojich zosnulých blízkych doma aj niekoľko dní. Iní zas nemajú kapacitu na to, držať mŕtve telo doma. Nemajú na výber, musia ich preto vynášať von na vyprázdnené ulice.

Domov
Zdieľať
Diskusia