Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Mitická.
6. mája 2020, 17:35
Čas čítania 1:01
Sponzorovaný obsah

Viac ako 150 záchranárov dostalo pitný režim na boj s koronavírusom. V špeciálnych oblekoch sa vysoké teploty nezvládajú ľahko

NEWS
Uložiť Uložené

Stúpajúce teploty komplikujú záchranárom už aj tak náročnú prácu.

Tisícky slovenských záchranárov každý deň riskujú vlastné zdravie v boji s pandémiou koronavírusu. Aj vďaka nim zvládame momentálnu situáciu ako najlepšia európska krajina, avšak s blížiacimi sa letnými mesiacmi začína byť situácia aj pre nich menej zvládnuteľná.

Situáciu im komplikujú najmä stúpajúce teploty, ktorým musia čeliť v špeciálnych ochranných oblekoch. Obleky nosia nepretržite počas celého dňa, nielen aby minimalizovali riziko prenosu nákazy, ale aby ochránili aj seba. V tom prípade sa nadmerne potia a už aj tak náročná práca sa mení na boj so živlami.

Viac ako 150 záchranárov dostalo pitný režim na boj s Covid-19. V špeciálnych oblekoch sa vysoké teploty nezvládajú ľahko
Zdroj: FALCK Záchranná a.s.


Uvedomuje si to aj spoločnosť Trenčianske minerálne vody a.s., ktorá vymyslela iniciatívu na pomoc mnohým záchranárom z rôznych regiónov Slovenska. V spolupráci so sieťou záchranných staníc FALCK Záchranná a.s. preto dali hlavy dokopy a zabezpečili pitný režim Mitickou pre viac ako 150 záchranárov.

Nejde pritom o jedinú skupinu, ktorej iniciatíva #mitickapomaha zabezpečila bezproblémový pitný režim, pretože stovky fliaš minerálnych vôd putujú mnohým pracovníkov v prvej línii.

Tentokrát podala firma pomocnú ruku záchranným staniciam v Žiline, Liptovskom Mikuláši, Ružomberku či Handlovej, kde sa z milej pozornosti záchranári tešia.

Viac ako 150 záchranárov dostalo pitný režim na boj s Covid-19. V špeciálnych oblekoch sa vysoké teploty nezvládajú ľahko
Zdroj: FALCK Záchranná a.s.

Vďaku záchranárov najlepšie vystihol vedúci stanice v Handlovej Michal Zvara: „Veľmi si vážime dar od Vás v týchto časoch, kedy sme ako záchranári pod tlakom ešte väčším ako obyčajne. Preto potrebujeme byť svieži, čo s následnými letnými mesiacmi býva obtiažne, ale s Mitickou to zvládneme. Ďakujeme ešte raz,“ skonštatoval po tom, čo boli minerálky doručené.

Nám tak zostáva len dúfať, že v letných mesiacoch sa koronavírus nadobro vytratí a tímy záchranárov nebudú musieť tridsať stupňové teploty zvládať okrem intenzívnejšieho pitného režimu aj naďalej v špeciálnych ochranných oblekoch. Na dostatočné dopĺňanie tekutín si však musíme nájsť čas stále.

Domov
Zdieľať
Diskusia