Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2020, 10:38
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Kočner na súde: Ján Kuciak v článku bohapusto klamal, len úplný idiot by dal zavraždiť novinára

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Marian Kočner sa na súde vyjadroval k článkom Jána Kuciaka. Tvrdí, že len úplny idiot by dal odpraviť novinára a jeho priateľku.

Na súde dnes predsedníčka senátu prečítala úryvky z článkov Jána Kuciaka, ktorými investigatívec priamo ohrozoval majetok podnikateľa z tzv. mafiánskych zoznamov. Išlo o texty odhaľujúce časti káuz o zmenkách, o Donovaloch alebo Technopole. Tento dôkaz mal dokresliť možný motív Mariana Kočnera. 

Obžalovaný Marian Kočner následne dostal možnosť vyjadriť sa k tomuto dôkazu. „Nie je pravdou že články Jána Kuciaka akýmkoľvek spôsobom ohrozovali moje podnikania alebo moju osobu,“ ohradil sa priamo na súde Marian Kočner. Dodal, že nie je pravda, že Ján Kuciak spustil kauzu Donovaly, čím chcel demonštrovať, že nemal motív dať zavraždiť Kuciaka. 

Odporúčané
„Sú to dva roky, ale ja mám pocit, že prešiel tak týždeň," hovorí brat zavraždeného novinára J. Kuciaka „Sú to dva roky, ale ja mám pocit, že prešiel tak týždeň," hovorí brat zavraždeného novinára J. Kuciaka 21. februára 2020, 10:52

„Vo všetkých článkoch Jána Kuciaka, keby som ich tu teraz rozobral vetu po vete, sa nachádza strašne veľa nepravdivých údajov,“ dodáva Marian Kočner. „Žiadny Kočner nikdy žiadne peniaze do žiadneho daňového raja neposlal,“ reagoval na jeden konkrétny text s tým, že titulok Jána Kuciaka je „bohapusté klamstvo.“

„Je mi úprimne ľúto, čo sa stalo Jánovi Kuciakovi a čo sa stalo jeho priateľke. Nikdy snáď nikto nemôže uveriť tomu, že som nechal odpraviť týchto ľudí zo sveta len pre to, že Ján Kuciak o mne písal. Čo by som tým získal, keby Ján Kuciak prestal o mne písať? Veď je ďalších 100 v zástupe,“ dodal. „Vražda novinárov znie svetom viac ako vražda pápeža. Len úplný idiot by nemohol predpokladať, čo sa z niečoho takého stane,“ pokračoval Kočner. 

Popoludní prinesieme aj podrobnú reportáž z dnešného dňa zo súdu.

Domov
Zdieľať
Diskusia