Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2020, 10:49
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Pandémiu nemá pod kontrolou USA ani Nemecko, počet obetí po uvoľnení opatrení výrazne narástol

NEWS USA
Uložiť Uložené

Nemecko zaznamenalo za posledných 24 hodín skoro o 100 obetí viac ako v pondelok, Spojené štáty dokonca o viac ako 1000 obetí viac.

Aj keď sa počet nových obetí koronavírusu v Spojených štátoch počas posledných troch dní držal pod hranicou 2-tisíc, včerajšie údaje opäť vyslali Bielemu domu signál, že krajina ešte nemá vyhraté.

O život prišlo rekordných 2751 ľudí, čo vyplýva z údajov zverejnených univerzitou Johna Hopkinsa. Pribudlo aj ďalších 25-tisíc nakazených, toto číslo je však  priemerom z posledných niekoľkých týždňov.

Viaceré štáty USA v posledných dňoch začali uvoľňovať opatrenia. Na Floride ľudia zaplnili pláže a parky, Texas a Vermont v pondelok otvorili niektoré podniky a New York sa podľa  vyjadrení domnieva, že vrchol epidémie už má za sebou. Zároveň sa zo zámoria šíria správy o ozbrojených protestujúcich, ktorí bojujú za to, aby mohli pracovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia