Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2020, 15:22
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

V domove sociálnych služieb v Pezinku odstúpila riaditeľka. 4 seniori už zomreli, zamestnanci sú na pokraji kolapsu

NEWS
Uložiť Uložené

V súčasnosti pracuje v domove len veľmi málo zamestnancov, ktorí musia pracovať aj 24 hodín denne. Sú vraj na pokraji kolapsu.

Riaditeľka Domova sociálnych služieb v Pezinku Viola Schmidtová skončí vo svojej funkcii. Pracovný pomer má ukončiť k piatku, dnes však ešte v budove domova dôchodcov bola. Na jej pozíciu nastúpi krízová manažérka. Na tlačovom brífingu to vo štvrtok oznámil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Podľa Drobu mala riaditeľka negatívny test na koronavírus, zatiaľ teda stále nie je zrejmé, ako sa mohli v Pezinku dôchodci nakaziť. Župan Droba potvrdil, že z 93 klientov DSS Pezinok malo do dnešného dňa 55 pozitívny test, niektorí však ešte čakajú na výsledky.

Odporúčané
Na Slovensku pribudlo 114 nových nakazených koronavírusom a 2 mŕtvi Na Slovensku pribudlo 114 nových nakazených koronavírusom a 2 mŕtvi 16. apríla 2020, 11:52

Novinári sa pýtali Drobu aj na to, či je pravdou, že riaditeľka nútila zamestnancov domova pracovať opakovane v jednorazových ochranných oblekoch s tým, že si ich museli dezinfikovať. Informáciu nepotvrdil ani nevyvrátil, dodal však, že aj keď žiadal pre DSS v Pezinku 200 ochranných oblekov, dodaných bolo len 20. 

Župan ďalej dodal, že v súčasnosti pracuje v domove len veľmi málo zamestnancov, ktorí musia pracovať aj 24 hodín denne. Sú vraj na pokraji kolapsu a DSS tak chce čoskoro robiť nábor nových sociálnych pracovníkov, ktorých chce motivovať vyššími platmi. Ich výšku nešpecifikoval. 

Včera zomrel ďalší pacient v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Išlo o muža z domova dôchodcov v Pezinku, jeho stav bol počas dňa stabilizovaný, náhle sa ale zhoršil a zdravotníkom sa už nepodarilo zachrániť ho. Slovensko tak eviduje spolu 8 úmrtí pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Domov
Zdieľať
Diskusia