Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2020, 11:41
Čas čítania 5:47
Matej Krajčovič

13 celebrít, športovcov a známych osobností, ktoré pozitívne testovali na koronavírus. Ako zvládajú nákazu a pobyt v izolácii?

NEWS BORIS JOHNSON HOLLYWOOD ŠPANIELSKO TOM HANKS USA VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Veľa hviezd v týchto dňoch naplno vyžíva sociálne siete, aby podporili svojich fanúšikov. COVID-19 totiž môže mať aj mierny priebeh a pľúcny ventilátor pravdepodobne potrebovať nebudeš.

Ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, si nevyberá. Jeho nositeľom môže byť prakticky ktokoľvek.

Výhodou mladších ročníkov je len to, že majú vyššie šance na ľahší priebeh a menej závažné symptómy. Osoby nad 65 rokov sú naopak vysoko rizikové. Seniori v tomto veku tvoria až 80 % úmrtí zaznamenaných americkými úradmi

Nepomôže ti ani sláva či tučné bankové konto. Dodnes sa na celom svete nakazilo viac než 650-tisíc ľudí po celom svete a je preto logické, že COVID-19 už diagnostikovali aj množstvu športovcov, politikov a iných známych osobostí

V ich prípadoch vieme o priebehu ochorenia často trochu viac, vďaka pozornosti médií a postom na sociálnych sieťach, kde sa snažia dodať trochu motivácie a podpory svojim fanúšikom po celom svete. 

V Británii už aj premiér a člen kráľovskej rodiny

Najnovšie správy hovoria o tom, že koronavírusom sa nakazil aj britský premiér Boris Johnson. Vo svojich 55 rokoch ešte nepatrí do tej najohrozenejšej skupiny a isto sa môže spoľahnúť na tú najlepšiu zdravotnú starostlivosť, akú na britských ostrovoch majú.

Odporúčané
Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama 5. apríla 2024, 12:30

Kontroverzný Johnson ale zrejme doplatil aj na pôvodný odvážny plán, ktorý najprv počítal iba s minimálnymi opatreniami. Nakaziť sa mal veľký počet Britov, pri väčšine sa však rátalo s ľahším priebehom. Teoreticky tak mali prispieť k tzv. kolektívnej imunite.

Extrémne strmo stúpajúce počty nakazených však naznačili, že to nebude príliš reálne a Briti museli otočiť.

Odporúčané
Briti menia stratégiu boja s koronavírusom. Uvedomili si, že by to znamenalo státisíce mŕtvych Briti menia stratégiu boja s koronavírusom. Uvedomili si, že by to znamenalo státisíce mŕtvych 18. marca 2020, 10:34

Pre Borisa, bohužiaľ, príliš neskoro. Zatiaľ sa však cíti relatívne dobre: „Za posledných 24 hodín som prejavoval mierne príznaky a mal som pozitívny test na koronavírus. Aktuálne sa izolujem, ale naďalej budem viesť vládu cez videokonferenciu, kým budeme bojovať proti tomuto vírusu. Spoločne ho porazíme,“ uviedol Johnson v statuse na Twitteri.

Pozitívny je aj minister zdravotníctva Matt Hancock, rovnako sedí doma, s miernymi príznakmi.  

Už pár dní predtým bol pozitívne testovaný 71-ročný Princ Charles. Aj on je podľa hovorcu kráľovskej rodiny v dobrom stave. Dokazuje to včerajšie video, na ktorom Charlesa vidno, ako sa pripojil k hromadnému potlesku pre britských zdravotníkov. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Clarence House (@clarencehouse),

V Monaku sa už od 19. marca vie o nakazenom Princovi Albertovi, podľa vyhlásenia kniežatstva ale „nie sú obavy o jeho zdravie“. Zaujímavosťou je, že v Monaku je do dnešného dňa nakazených len 43 osôb, Princ Albert je tak očividne jednou z nich. 

V Kanade bez výhod pre papalášov

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 82623 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo vôbec netestovali kanadského premiéra, hoci musí zostať v izolácii
  • Ako nákazu zvládajú herci a hollywoodske hviezdy
  • Ako sa má Tom Hanks, či Idris Elba
  • Prečo je najviac infikovaných futbalistov z Anglicka, Španielska a Talianska
  • Kde sa skrýva Cristiano Ronaldo
  • Kvôli čomu patria športovci k menej ohrozenej skupine obyvateľstva
Domov
Zdieľať
Diskusia