Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2020, 14:16
Čas čítania 1:07
Tina Hamarova

V epicentre koronavírusu čínskom meste Wu-chan sa uvoľňuje prísna karanténa. Cez víkend prišiel do mesta prvý vlak od januára

V epicentre koronavírusu čínskom meste Wu-chan sa uvoľňuje prísna karanténa. Cez víkend prišiel do mesta prvý vlak od januára
Zdroj: TASR/Chinatopix via AP
NEWS
Uložiť Uložené

V meste sa už niekoľko dní po sebe neobjavili nové prípady nákazy. V Číne pribúdajú len pacienti, ktorí pricestovali zo zahraničia.

Obyvatelia čínskeho mesta Wu-chan, kde sa celá pandémia koronavírusu koncom minulého roka začala, môžu vyjsť po niekoľkých týždňoch z domu. V pondelok sa podľa The Guardian objavili v uliciach 9 a pol miliónového mesta prvé skupinky obyvateľov. Šli si nakúpiť potraviny či len tak sa prejsť.

Cez víkend do Wu-chanu prišiel aj prvý vlak od januára, ktorý priviezol do mesta robotníkov z okolitých provincií. Premávať začalo opäť aj metro.

Domov
Zdieľať
Diskusia