Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2020, 19:28
Čas čítania 0:33
Matej Krajčovič

Slovensko je veľmi blízko novej vláde. OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí sa dohodli

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ešte treba napísať programové vyhlásenie a počkať na prezidentku.

Strany a hnutia OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí sa už dohodli na zostavení novej vlády.

Novinárom to potvrdil líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý je poverený zostavením vlády a pravdepodobne sa stane novým premiérom„Môžeme oznámiť, že sme sa definitívne dohodli na vzniku štvorlístku“

Rezort financií pripadne hnutiu OĽaNO. Šéf SaS Richard Sulík bude prvým podpredsedom vlády pre ekonomiku a zároveň minister hospodárstva. „Považujem to za dobrý kompromis, primeraný tomu, aby SaS vedela realizovať ekonomický časť svojho programu,“ povedal na spoločnom vyhlásení všetkých štyroch lídrov pred novinármi. 

Odporúčané
Matovič kritizuje Pellegriniho a Sakovú za ich prístup ku koronavírusu: „Váš systém systém je – po nás potopa“ Matovič kritizuje Pellegriniho a Sakovú za ich prístup ku koronavírusu: „Váš systém systém je – po nás potopa“ 12. marca 2020, 11:09

Matovič a Sulík si pritom ešte počas dneška vymieňali tvrdé vyjadrenia. Líder Obyčajných ľudí zverejnil odkaz na svojom Facebooku a vyhrážal sa, že zloží vládu bez SaS. 

Sulík potom reagoval tlačovou konferenciou, kde vysvetlil, že spor spočíva v tom, že SaS nedostane Ministestvo financií. Večer sa ale všetko vyriešilo práve postom Ministerstva hospodárstva. Vláda vznikala 13 dní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia