Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2020, 11:09
Čas čítania 1:19
Tímea Krauszová

Matovič kritizuje Pellegriniho a Sakovú za ich prístup ku koronavírusu: „Váš systém systém je – po nás potopa“

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Chce ľuďom, ktorí sa vrátili z ohrozených krajín, posielať SMSky o povinnej karanténe.

Igor Matovič krátko pred zasadnutím krízového štábu dnes o jedenástej kritizoval premiéra Petra Pellegriniho a ministerku vnútra Denisu Sakovú za prístup k pandémii koronavírusu. Oboch vyzval, aby oslovili Úrad na ochranu osobných údajov. Chce, aby mobilní operátori mohli posielať SMSky o povinnej karanténe každému, kto sa vrátil z Talianska či z inej rizikovej krajiny.

Operátori sú ochotní posielať správy aj zadarmo

„Trochu máme pocit, ako by Peter Pellegrini a ministerka vnútra boli v akomsi odchodovom móde, aby táto katastrofa padla na novú vládu,“ povedal  Matovič na úvod. „Pán premiér, váš prístup je systém – po nás potopa,“ adresoval kritiku Pellegrinimu dnes na krátkom mediálnom brífingu Igor Matovič.

Odporúčané
Záznam dňa: Dvaja Slováci sú vo vážnom stave, ostatné prípady koronavírusu majú ľahký priebeh, tvrdí Pellegrini Záznam dňa: Dvaja Slováci sú vo vážnom stave, ostatné prípady koronavírusu majú ľahký priebeh, tvrdí Pellegrini 12. marca 2020, 7:16

„Rokovali sme s Orange, identifikovali 16 000 ľudí pomocou mobilov, ktorí sa vrátili iba z Talianska, zhruba 3500 z Bratislavy,“ povedal Matovič. Títo ľudia sú podľa neho nezodpovední, pretože ak nie sú v domácej karanténe a pohybujú sa po Slovensku, ohrozujú ďalších ľudí so slabšou imunitou.  

Operátori sú ochotní podľa neho bezplatným spôsobom posielať tieto „nátlakové“ SMS správy s informáciou, že sú naďalej v karanténe, možno by im mohli aj pripomínať, ako dlho ešte.

Domov
Zdieľať
Diskusia