Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2020, 18:59
Čas čítania 1:01
Daniel Mikolášik

V Taliansku za posledných 24 hodín pribudlo najviac obetí koronavírusu. Za jeden deň zomrelo až 168 ľudí

NEWS
Uložiť Uložené

Stále ide o najviac postihnutý štát koronavírsom v rámci Európy.

V Taliansku za posledných 24 hodín pribudlo najviac obetí koronavírusu. Za jeden deň na nákazu vírusom s označením COVID-19 zomrelo až 168 ľudí. V krajine aktuálne evidujú dokopy už 631 obetí.

Odporúčané
Záznam: Na Slovensku testovali 590 vzoriek, počet nakazených stále nestúpol nad 7 Záznam: Na Slovensku testovali 590 vzoriek, počet nakazených stále nestúpol nad 7 10. marca 2020, 10:35

Ako informuje The Independent, počet mŕtvych na následky koronavírusu v priebehu 24 hodín dosiahol v Taliansku svoj maximum. V krajine objavili infikovanie po prvýkrát ešte 31. januára a doteraz ide o najviac postihnutý štát vírusom COVID-19 v Európe.

Čo sa týka počtu potvrdených prípadov infekcie, od pondelka toto číslo vzrástlo o tisíc. Aktuálne je v Taliansku presne 10 149 nakazených ľudí. Oznámili miestne úrady civilnej ochrany po tom, čo celé územie krajiny išlo v pondelok večer do karantény. Bezprecedentné rozhodnutie urobil premiér Giuseppe Conte.

Okrem obmedzení vycestovania z krajiny sa prísna karanténa týka aj všetkých verejných zhromaždení, ktoré s okamžitou platnosťou zrušili. Všetky školské zariadenia a univerzity budú zatvorené najskôr do 3. apríla.

V Taliansku však podľa doterajších analýz nezomrel nikto mladší ako 55-ročný, pričom až vo veku nad sedemdesiat prekračuje smrtnosť štyri percentá. V krajine v priemere na koronavírus umierajú ľudia vo veku 81,4 roka.

Aj napriek tomu, že ide o rekordný počet obetí za jeden deň, prichádzajú aj dobré správy. V rovnaký deň totiž v Taliansku prvý raz klesol počet infikovaných ľudí, a teda nových prípadov v porovnaní s uplynulým dňom, o 34,51 %. Informuje o tom Infosecurity.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia