Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2020, 16:06
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

V Bratislave jazdia za taxislužbu Bolt autá s polepmi extrémistickej strany, ľudia do nich odmietajú nastúpiť

NEWS EXTRÉMISTI
Uložiť Uložené

Bolt sa od majiteľa áut dištancuje a tvrdí, že je apolitickou platformou.

Minulý týždeň nazval líder kandidátky extrémistickej strany ĽSNS šoféra Boltu magorom po tom, čo do jeho auta narazil, lebo nedodržal predpísanú vzdialenosť na odstup. Kotleba mal práve namierené na mimoriadnu schôdzu, za ktorú hlasoval spoločne so Smerom a SNS, pretože chcel schvaľovať novely zákonov, ktoré opozícia označila za volebnú korupciu za necelú miliardu eur. 

Krátko po nehode sa Kotlebovcom ozval majiteľ približne 25 automobilov, ktoré prevádzkuje, aby za službu Bolt jazdili. Extrémistom ako kompenzáciu za „nepríjemnosti“ volič navrhol, že oblepí všetký autá ich politickou reklamou, informujú Topky

Odporúčané
Kotleba bol podľa odborníka vždy neonacista, teraz to lepšie skrýva. Aké boli jeho začiatky v politike? Kotleba bol podľa odborníka vždy neonacista, teraz to lepšie skrýva. Aké boli jeho začiatky v politike? 12. februára 2020, 16:11

Dnes sa teda hlavným mestom premávajú viac ako dve desiatky áut propagujúce antisystémové hodnoty extrémistickej ĽSNS, ktorej členovia už boli v minulosti za prejavy neznášanlivosti opakovane odsúdení. Aj samotnému obžalovanému predsedovi strany Marianovi Kotlebovi v súčasnosti hrozí za symbolické „1488“ šeky až 8 rokov vo väzení.

Slováci sa na Facebooku pod fotkou auta so zelenými polepmi zhodli, že ak si zavolajú odvoz cez aplikáciu Bolt a príde po nich také auto, určite do neho nenastúpia. 

Pre Topky sa vyjadril aj country manažér Boltu pre Slovensko Eduard Suchánek. Ten deklaruje, že spoločnosť priamo vodičov nezamestnáva, sú len jeho partnermi. „Spoločnosť Bolt je apolitickou platformou a nechce byť spájaná so žiadnou politickou stranou, ani žiadnu politickú stranu nepodporuje. Z tohto dôvodu bol majiteľ vozidiel požiadaný o to, aby si z vozidiel odstránil polep Bolt, aby nevznikol mylný dojem spájania sa s akoukoľvek politickou stranou,“ napísal v stanovisku.

Odporúčané
Najskôr Rómovia, potom migranti. Kotleba si každé voľby vymyslí nenávistnú agendu. Na čo stavil teraz? Najskôr Rómovia, potom migranti. Kotleba si každé voľby vymyslí nenávistnú agendu. Na čo stavil teraz? 20. februára 2020, 8:32
Domov
Zdieľať
Diskusia