Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2020, 9:55
Čas čítania 5:47
Ondřej Jarůšek

Oktagon MMA má nového šampióna, Gábor Boráros sa vrátil v plnej sile a nechýbalo ani tvrdé KO kopom do hlavy

Oktagon MMA má nového šampióna, Gábor Boráros sa vrátil v plnej sile a nechýbalo ani tvrdé KO kopom do hlavy
ŠPORT OKTAGON MMA
Uložiť Uložené

Je za nami ďalší skvelý turnaj. Oktagon Prime 3 priniesol 13 atraktívnych bitiek.

Do posledného miesta vypredaná hala, poriadne nabitá karta bojovníkov a ďalšia nezabudnuteľná udalosť. Tak by sa dal v skratke opísať turnaj Oktagon Prime 3, ktorý zavítal do slovenského Šamorína, kde sa diváci stali svedkami celkom 13 zaujímavých bitiek, z ktorých drvivá väčšina skončila ešte pred limitom.
 
Vidieť sme mohli návrat niekoľkých slávnych bojovníkov späť na víťaznú vlnu, skvelé finále ženského Projektu Y a celú akciu zavŕšilo korunovanie nového šampióna organizácie Oktagon MMA. Bolo toho skrátka veľa, poď sa teda s nami pozrieť, ako celý turnaj prebiehal.

Súboj štýlov

Celý turnaj odštartovala bitka v poloťažkej váhe (do 93 kilogramov) medzi slovenským bojovníkom Jozefom Jaloviarem s Robinom Fošumem z Česka, pričom pre oboch išlo o profesionálnu premiéru. Zápas sa niesol v duchu súbojov rozdielnych štýlov - zatiaľ čo slovenský bojovník je totiž výborný na zemi a wrestler, český zástupca je predovšetkým nebezpečný v stoji.

Svoje si však nakoniec presadil skúsený zápasník Jaloviar, ktorý, mimochodom, pomáhal v príprave Attilu Végha pred zápasom storočia. Jaloviar väčšinu času v zápase držal svojho súpera na zemi, až nakoniec vyčerpaného Fošuma ukončil v treťom kole via TKO.

Drvivú väčšinu času na zemi trávili tiež slovenskí bojovníci Martin Horínek a Marek Kvasnica, ktorí nastúpili do druhého zápasu večera. Predpísanú váhu do 70 kilogramov však druhý z menovaných nesplnil, a tak 20% z jeho platu dostal súper.

Víťazstvo si však pripísal Kvasnica. Kurzový favorit zápasu Horínek síce v každom kole dostal svojho súpera pod seba, väčšiu aktivitu však takmer po celú dobu vyvíjal práve Kvasnica, ktorému sa v treťom kole podarilo súpera utiahnuť na arm-bar.

Oktagon MMA má nového šampiona, Gábor Boráros se vrátil v plné síle a nechybělo tvrdé KO kopem do hlavy
Zdroj: Oktagon MMA

Mladá nádej nesklamala 

V poradí tretí zápas turnaja bol zaujímavý hneď z niekoľkých dôvodov. Tým prvým je, že pre Michala Konráda išlo o prvý zápas v perovej váhe (do 65 kilogramov), tým druhým potom je skutočnosť, že jeho súperom sa stal držiteľ mnohých trofejí a účastník majstrovstiev Európy a sveta Jakub Tichota. Pre neho síce išlo o prvý profesionálny zápas, avšak medzi amatérmi nazbieral celý rad výhier a dosiahol mnoho úctyhodných úspechov.

Domov
Zdieľať
Diskusia