Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2020, 7:35
Čas čítania 0:55
Jakub Paulík

Koronavírus u pacientky vo vojenskej nemocnici v Ružomberku nepotvrdili

NEWS
Uložiť Uložené

Koronavírus už pripravil o život 362 ľudí.

Aktualizované 14:27

Infekciu koronavírusom u 33-ročnej pacientky, ktorú v nedeľu (2. 2.) prijali v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku, nepotvrdili. Doposiaľ dostupné výsledky vyšetrení poukazujú na bakteriálne, a nie na vírusové ochorenie. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Petra Dišková.

"Pri zohľadnení absencie cestovateľskej anamnézy v rizikovej oblasti, ako i posledného letu mimo inkubačné obdobie, to prakticky vylučuje infekciu koronavírusom 2019-nCoV. Pacientke na základe tohto zrušia karanténu a prepustia ju do domáceho liečenia," uviedla hovorkyňa.

Koronavírus už pripravil o život 362 ľudí. 361 z nich podľa BBC zomrelo na území Číny, jedna obeť vírusu podľahla na Filipínach. Nakazených je po celom svete viac ako 17 000 osôb.

CNN aktuálne píše o úspešnom prípade z Thajska, kde sa úspešne podarilo vyliečiť 71-ročnú ženu infikovanú koronavírusom. Pacientku doktori liečili kombináciou antivirotík využívaných pri liečbe chrípky a HIV.

 
Pre riziko infikovania koronavírusom v nedeľu ruské štátne železnice pozastavili vlakové spojenie s územím Číny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia