Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2020, 8:22
Čas čítania 0:41
Tina Hamarova

Helikoptéra Kobeho Bryanta nemala základné bezpečnostné systémy

NEWS KOBE BRYANT
Uložiť Uložené

Národná rada pre bezpečnosť dopravy ho na nedostatky upozornila v minulosti až dvakrát.

Havarovaná helikoptéra basketbalovej legendy Kobeho Bryanta nemala dostatočné varovné systémy, aby posádku vedela včas upozorniť, že sa rúti do záhuby. Národná rada pre bezpečnosť dopravy potvrdila, že v letke chýbal systém TAWS (terrain avoidance and warning system), zapisovač letových údajov a nahrávač hlasov v kabíne. 

Systém TAWS je dôležitý najmä pri navigácii vrtuľníka cez kopcovitý terén. Záznam z nahrávača hlasov by zas v takomto mimoriadnom prípade mohol vyšetrovateľom priblížiť, čo bolo príčinou nehody. Inšpektori z Národnej rady pre bezpečnosť dopravy potvrdili, že známeho basketbalistu na nedostatky v helikoptére upozornili v minulosti už dvakrát. 

Helikoptéra Kobeho Bryanta nemala základné bezpečnostné systémy

Podľa odhadov Národnej rady pre bezpečnosť dopravy Kobeho helikoptéra minula vrch kopca veľmi tesne, približe o 6 až 9 metrov. 

Počas tragickej nehody v pondelok 27. januára zahynuli okrem Kobeho Bryanta aj jeho 13-ročná dcéra Gianna, jej tri spoluhráčky, ich rodičia a pilot.

Odporúčané
Rapoval, vyrastal v Európe a za všetky svoje tituly vďačí jednému trénerovi. Aj taký bol Kobe Bryant Rapoval, vyrastal v Európe a za všetky svoje tituly vďačí jednému trénerovi. Aj taký bol Kobe Bryant 27. januára 2020, 16:48
Domov
Zdieľať
Diskusia