Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2020, 14:56
Čas čítania 0:58
Jakub Paulík

Slovákom hlasujúcim zo zahraničia neprišli všetky lístky s politickými stranami, niektoré boli naopak duplicitné

ZAUJÍMAVOSTI POLITIKA VOĽBY
Uložiť Uložené

Ministerstvo doposiaľ zaznamenalo 4 prípady.

Parlamentné voľby 2020 sa pre niektorých voličov zo zahraničia už v predstihu nezaobišli bez problémov. Ako píše Denník N, niekoľkým ľudom prišla zásielka, v ktorej chýbali hlasovacie lístky určitých politických strán. V istých prípadoch zas voliči obdržali lístok s politickou stranou duplicitne.

Slovenka Lucia Fleischhackerova, ktorá plánuje hlasovať zo zahraničia, sa na Facebooku sťažovala, že jej z Banskej Bystrici nezaslali hlasovací lístok s číslom 12, 11 a 10. Konkrétne išlo o politické strany OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, Progresívne Slovensko a Demokratická strana.

Margita Žolnerová z Matričného úradu a ohlasovne pobytu Lucii napísala, že na vine sú aktivační pracovníci a prisľúbila nápravu (pozri dole). Denník N ďalej spomína príklad istého Jakuba Rajniaka žijúceho v Prahe, ktorého partnerovi prišli iba hlasovacie lístky s číslom 15 a 25.

Čísla 16 až 25 mu poslali dvakrát. Ministerstvo vnútra doposiaľ zaznamenalo 4 oznámenia chybných zásielok z 55 141 odoslaných. Otázne je, koľkí z potenciálnych voličov túto chybu zatiaľ neohlásili.

Domov
Zdieľať
Diskusia