Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2020, 11:40
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Slovenskí vojaci odchádzajú z Iraku. Vzhľadom na aktuálnu situáciu ich premiestnili do inej krajiny

NEWS IRAK
Uložiť Uložené

Po dlhých diskusiach Úrad vlády informuje o stiahnutí siedmich slovenských vojakov z potenciálne nebezpečného územia.

Siedmi slovenskí vojaci, ktorí boli umiestnení v  Iraku na výcvikovej misii NATO, boli dočasne presunutí do inej krajiny.

Informoval o tom Úrad vlády: „Vzhľadom na aktuálnu situáciu v Iraku, ktorá viedla k pozastaveniu aktivít výcvikovej misie NATO, prebehla dočasná relokácia siedmich slovenských vojakov mimo územia Iraku v súlade s bezpečnostnými pravidlami,“ hovorí stanovisko premiéra Petra Pellegriniho. 

Odporúčané
Telesné ostatky iránskeho generála Solejmáního cestovali bežnou leteckou linkou. Ležali na sedadlách v triede economy Telesné ostatky iránskeho generála Solejmáního cestovali bežnou leteckou linkou. Ležali na sedadlách v triede economy 6. januára 2020, 18:55

Zatiaľ nie je isté, aké budú ďalšie kroky, presun vojakov by sa mal udiať neodkladne. Následné rozhodnutia budú kompetentní realizovať po konzultácii a koordinácii so spojencami. „Ministerstvo obrany je o celej aktivite informované a situáciu monitoruje,“ uviedla hovorkyňa ministerstva obrany.

Domov
Zdieľať
Diskusia