Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2020, 21:00
Čas čítania 3:01
Dominik Vetrák

Box Office: Na nože je také úspešné, že už autori robia na dvojke

FILMY A SERIÁLY KNIVES OUT
Uložiť Uložené

Prvá novoročná dávka tržieb sa nesie v pozitívnom duchu.

Vitaj pri prvých tohtoročných tržbách a pohľade na Box Office ako taký. Tentoraz to bude najmä o úspechu noviniek z posledných týždňov. Jedinou poriadnou novinkou je remake The Grudge (Nenávisť). Poďme teda na to.

Na prvom mieste máme stále Star Wars. Po 3 týždňoch nemá Skywalker stále na konte miliardu dolárov z kín. The Force Awakens to dokázalo behom 12 dní. Skywalkerovi sa to však nepodarí ani za dvojnásobok času. Nakoniec sa snímka pravdepodobne tržbami zastaví približne na 100 miliónoch pod The Last Jedi. Vo svojom 3. týždni zarobilo finále ságy v USA 33 miliónov dolárov, čo je oproti predošlému víkendu viac ako 50% prepad. 

V USA už film zarobil 450 miliónov dolárov, čo len dokazuje silu značky za veľkou mlákou.  The Last Jedi celkovo zarobilo na domácej pôde 620 miliónov dolárov. Skywalker síce ostane pozadu, rapídny rozdiel medzi nimi však nebude. Celosvetovo hovoríme o 918 miliónoch dolárov. Nám sa tretia časť páčila oveľa viac ako predošlá, takže jej neprajeme nič zlé. Disney si robí zo Star Wars zlatú baňu a je preto dobre, že jej sila klesá. Snáď to štúdio Disney prinúti priniesť na plátna niečo originálne a inovatívne. 

Na druhom mieste je Jumanji, ktoré už celosvetovo zarobilo za prvý mesiac 610 miliónov dolárov. Tržby sa pomaly začínajú spomaľovať a nič nenasvedčuje tomu, že by pokračovanie malo šancu prekonať miliardu. Aj tak ide o ďalší zásah pre Sony, ktoré to tak veľmi potrebuje. Pravdepodobne už The Rockovi a ostatným hercom posielajú šek na nový diel. Jedinou otázka ostáva, či sa ho znova dočkáme do 2 rokov a či pôjde o ďalší klasický hollywoodsky sequel, kde je všetkého viac, ale nič inovatívne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia