Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2019, 9:52
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Aktualizované: Zoltán Andruskó dostal za sprostredkovanie vraždy Jána Kuciaka 15 rokov vo väzení

NEWS
Uložiť Uložené

Andruskó sa priznal a výrazne pomohol pri vyšetrovaní, a tak mal možnosť uzavrieť dohodu o vine a treste, o ktorej rozhodoval Špecializovaný trestný súd na čele s predsedkyňou senátu Pamelou Záleskou.

Aktualizácia 11:14

Predsedkyňa Pamela Záleská dala Andruskóovi možnosť prijať 15-ročný trest odňatia slobody, s ktorým súhlasil. 

Špecializovaný trestný súd dnes rozhodoval o prvom treste za úkladnú vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Senát na čele s predsedkyňou Pamelou Záleskou neschválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry Vladimírom Turanom a obvineným z vraždy Zoltánom Andruskóom. Podľa Záleskej je 10-ročný trest odňatia neadekvátny a navrhuje 15-ročný trest.

Andruskó bol sprostredkovateľom medzi objednávateľkou vraždy Alenou Zszuzovou a vykonávateľmi Tomášom Szabóm a Miroslavom Marčekom.

Odporúčané
10 dôležitých informácií o tom, prečo zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu a aký vplyv mala vražda na Slovensko 10 dôležitých informácií o tom, prečo zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu a aký vplyv mala vražda na Slovensko 6. októbra 2019, 11:33

Mimoriadne znížený trest

Dôvod, prečo mohol senát pristúpiť na mimoriadne zníženie trestu pri takomto trestnom čine, za ktorý za normálnych okolností hrozí 25 rokov alebo doživotie je, že Andruskó bol od úplného začiatku pri jeho zadržaní 27. septembra 2018 ochotný spolupracovať s políciou.

Domov
Zdieľať
Diskusia