Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. decembra 2019, 19:54
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Unikli zábery zvnútra zničeného paneláku, schody sa úplne zrútili. Hasiči ukončili požiarne práce v zničenej bytovke v Prešove

NEWS
Uložiť Uložené

Ôsma predpokladaná obeť výbuchu by mala byť žena.

Mesto Prešov bude čakať na vypracovanie odborných posudkov. Až potom bude jasné, čo sa stane s poškodenou bytovkou. Médiám to po skončení krízového štábu podľa informácií SME oznámil hovorca mesta Vladimír Tomek.

Odporúčané
Primátorka Prešova chybne informovala o deviatich obetiach tragédie. Sedem je nájdených, ôsme telo zatiaľ nenašli (Aktualizované) Primátorka Prešova chybne informovala o deviatich obetiach tragédie. Sedem je nájdených, ôsme telo zatiaľ nenašli (Aktualizované) 7. decembra 2019, 16:51

Hasiči ukončili požiarne práce v zničenej bytovke a odovzdali stavbu na Mukačevskej ulici 7. Ako sme už v predošlých článkoch informovali, sedem obetí záchranári našli, telo predpokladanej ôsmej obete však doposiaľ nenašli. Podľa krajského hasičského hovorcu Petra Kovalíka má ísť o ženu.

 
Poslednú obeť budú zajtra hľadať kynológovia a členovia Horskej záchrannej služby so špeciálne vycvičenými psami. „Vizuálna kontrola bytu neukázala výsledok. Predpokladá sa, že telo je kompletne zavalené,“ konštatuje Kovalík a dodáva, že hasiči skontrolovali každý jeden byt fyzicky cez okno.

„Stáli sme na balkóne, kričali sme, aby išli hore, lebo tam bola pani a mala malé dieťa. Tých sa podarilo zachrániť, vyššie to bolo už horšie. Pozrieť som sa tam nebol, zvonku to vidím, keď idem autobusom,“ povedal pre Nový Čas Ján, jeden z obyvateľov bytovky, ktorého sa spolu s jeho dcérou podarilo hasičom zachrániť.

„My sme takú drámu prežili už pred 40 rokmi, vtedy vyhoreli tri poschodia v bytovke. Ak sa bytovka bude dať opraviť, pokojne sa tam nasťahujem, prečo nie. Keď som nemal traumu predtým, pri tom ohni, tak ani teraz by som nemal,“ dodáva Ján.

Facebookova stránka Mestskí Hasiči Lipany navyše priniesla unikátne zábery zvnútra bytového domu. Záznam ukazuje zdemolované schodisko a to, čo tam po jeho páde zostalo.

Domov
Zdieľať
Diskusia