Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Urban market.
3. decembra 2019, 18:23
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Predvianočný Urban Market prichádza s nádielkou lokálneho dizajnu. Čo všetko prinesie 10. edícia?

Predvianočný Urban Market prichádza s nádielkou lokálneho dizajnu. Čo všetko prinesie 10. edícia?
NEWS
Uložiť Uložené

Kultové bratislavské podujatie si môžeš vychutnať už 6. - 8. decembra v priestoroch Gymnázia Gamča na Grösslingovej 18 v Bratislave.

Urban Market už desať rokov prezentuje trendy v umení, dizajne a kultúre. Či už je to oblečenie, doplnky, šperky, dizajnérske vychytávky alebo literatúra, vyberať si je naozaj z čoho.

Okrem nákupov však podujatie ponúka aj množstvo sprievodného programu. Či už ste fanúšikmi hudby, umenia alebo hľadáš možnosti zabaviť deti, predvianočná edícia ponúka veľa možností ako premeniť hľadanie darčekov na príjemnú aktivitu.

Urban Market 2019: Sladkých 10 rokov lokálneho dizajnu a módy
Urban Market 2019: Sladkých 10 rokov lokálneho dizajnu a módy Zdroj: Welin Nagyová | Urban Market

Na čo sa môžeš tešiť?

V prvom rade viac ako 140 značiek a tvorcov, medzi ktorými nájdete produkty pre deti aj dospelých, pre mlsné jazyky aj milovníkov módy, pre zberateľov unikátnych šperkov aj knihomoľov. 

Deti udržia v teple čiapky od Diobo. V aktuálnej kolekcii nájdeš aj praktické kašmírové kukly, ktoré sú skvelé aj na výlety do hôr.

Knihy, vinyly, ale aj printy od šikovných slovenských ilustrátorov ponúkne Artattack, ktorý je jednou zo značiek, ktorá sa zúčastnila aj úplne prvého Urban Marketu pred desiatimi rokmi. Šperky, ktoré svietia a zároveň sú svojím minimalizmom vhodné na denné aj nočné nosenie. Túto nezvyčajnú kombináciu prinesie jedna z noviniek na tohtoročnom markete, značka Firefly.

Urban Market 2019: Sladkých 10 rokov lokálneho dizajnu a módy
Urban Market 2019: Sladkých 10 rokov lokálneho dizajnu a módy Zdroj: Welin Nagyová | Urban Market

Knihy pre malých aj veľkých, ktoré sú krásne nielen obsahovo, ale aj vizuálne predstaví vydavateľstvo Monokel. V ich ponuke nájdeš predovšetkým obrázkové knihy a komiksy pre rôzne vekové kategórie.

Ak si chceš ozdobiť vianočný stromček o niečo originálnejšie, určite neprehliadni veselé, zvieracie ozdoby z porcelánu Minka, ale aj ďalšie úžitkové predmety, ktoré ti rozjasnia bežný deň. 

Ako zvyčajne, Urban Market ani zďaleka nekončí pri nákupoch. Plnohodnotnou súčasťou je tiež kultúrny program, či už sú to koncerty, diskusie, workshopy a literatúra. Okrem denného programu na Gamči, sa tiež uskutočnia dve afterparty. Tá piatková v klube Wax a sobotná v KC Dunaj.

Ak miluješ literatúru, poteší ťa program v Gamčáckej jedálni pripravený v spolupráci s literarnyklub.sk. Svoju novú knihu Østrov predstaví Peter Balko v rozhovore s Danielom Majlingom, o folklóre sa budú rozprávať Katarína Kucbelová a Alena Sabuchová, ktoré sa tejto téme venujú vo svojich dielach Čepiec a Šeptuchy. Novinku Veľká Budúcnosť predstaví tiež autor Erik Šimšík, no pripraveného je toho ešte viac. 

Udržateľný koncept

Ani životné prostredie organizátorom nie je ľahostajné. Preto sa spojili s iniciatívou Recyklátor, ktorá si pre vás na tohtoročnom zimnom Urban Markete pripraví Zónu Kreatívnej Recyklácie. Tá sa bude nachádzať v priestoroch malej školskej telocvične a môžete si tu vybrať z množstva tematických workshopov alebo sa potešiť originálnymi výrobkami od slovenských a českých výrobcov, pri ktorých je odpad povýšený na funkčný či originálny produkt na každodenné používanie.

Hudobný program nájdeš na nádvorí školy, kde bude situovaný Urban Market Stage. Tešiť sa môžeš na koncerty Para, Skúšobňa jam session, Blanch, Sam Handwich, ako aj detské hudobné projekty Toddler Punk a Paci Pac. Deň aj večer svojimi djskými setmi spríjemnia Duhan, Bobsan, young aesthete, FOM, SecondHand Sound, MtotheG, Beyuz či VKTRD.

Urban Market 2019: Sladkých 10 rokov lokálneho dizajnu a módy
Urban Market 2019: Sladkých 10 rokov lokálneho dizajnu a módy Zdroj: Welin Nagyová | Urban Market

Piatkovú noc v klube Wax otvorí Streetkom diskusiou o streetdance komunite a nasledovať bude House Dance tanečný workshop s Otcom Mircom. Svoje nadobudnuté tanečné skúsenosti budeš môcť ďalej zužitkovať pri djských setoch od Hugo Hypetrain, Jimmy Pé, Eva Porating, FVLCRVM, Kewu a Paradiso Rhythm.

 

Po tanečnom piatku príde recesistická sobota v KC Dunaj, kde ťa zabaví anti športová skupina Vydrapená Bužírka Punk System, hip-hopoví recestisti Opak Dissu a na parket vás vyzve Balaton. Pomedzi koncerty vás budú zabávať djské sety od Spektakuläre Paula, DJ Debhyl Youtube Set, Assquakess a Italo Mario Italo.

Urban Market 2019 (Winter Edition) sa uskutoční 6. - 8. decembra na Gamča - Gymnázium, Grösslingová 18, Bratislava.

 Prísť môžeš v týchto hodinách:

Piatok | 6. 12. 2019 | 16:00 – 20:00
Sobota | 7. 12. 2019 | 10:00 – 20:00
Nedeľa | 8. 12. 2019 | 10:00 – 17:00

 Vstupné:

Piatok: 3 €
Sobota: 4 €
Nedeľa: 3 €
Permanentka: 6 €

Vstupenky budú dostupné na mieste. Permanentky budú v predaji na mieste iba v piatok, do 20:00. Kompletné informácie o zúčastnených tvorcoch a značkách, ako aj sprievodnom programe, nájdeš na Urbanmarket.sk.
Domov
Zdieľať
Diskusia