Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. novembra 2019, 17:22
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Čerti sa o pár dní vracajú do Piešťan. Minulý rok sa niektorí na pochod krampusov sťažovali, prišlo nakoniec 15 000 ľudí

NEWS KRAMPUS
Uložiť Uložené

Zaujímavá akcia bude v Piešťanoch už tretí rok.

Na Slovensko tak trochu nezvyčajná akcia, no zatiaľ vždy pre ňu do mesta zavítali tisíce ľudí. Krampus bude v Piešťanoch aj tento rok, a to už u pár dní, konkrétne 7. decembra. Po meste sa poprechádza 250 pekelníkov a iných bytostí. O zábavu bude teda postarané.

Odporúčané
Skvelý punč, dobré jedlo a vojaci so samopalmi. Bratislavské vianočné trhy sú v plnom prúde, dá sa platiť kartou a triedi sa odpad Skvelý punč, dobré jedlo a vojaci so samopalmi. Bratislavské vianočné trhy sú v plnom prúde, dá sa platiť kartou a triedi sa odpad 26. novembra 2019, 14:12

„Vlani, na druhý ročník podujatia prišlo zhruba 15.000 ľudí z celého Slovenska, očakávame, že by to mohlo byť teraz aj viac,“ povedal organizátor podujatia Ján Románek. Momentálne pripravujú opatrenia, aby všetko prebehlo bez problémov. 

Čerti sa vracajú do Piešťan. Mnohí sa na pochod krampusov sťažovali, prišlo nakoniec 15 000 ľudí
Čerti sa vracajú do Piešťan. Mnohí sa na pochod krampusov sťažovali, prišlo nakoniec 15 000 ľudí Zdroj: Radovan Stoklasa/TASR

Pochod čertov mal v Piešťanoch premiéru pred troma rokmi a niektorí pre akciu pochopenie nemali. Pred jeho konaním sa zdvihla u časti obyvateľov vlna nevôle. Dokonca o pochode krampusov rokovalo mestské zastupiteľstvo a rozbehli sa petičné akcie proti a aj za pochod. Oba ročníky sa však uskutočnili bez konfliktov.

Čerti k nám prišli z Rakúska. Tradícia pochodu krampusov vznikla v Alpách, keď čerti raz do roka schádzajú z hôr do údolí potrestať vinníkov. Rozšírila sa do Nemecka, Maďarska, Slovinska, Talianska, Chorvátska i Česka.


„Ani tentoraz to nebude o strachu z čertov, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Najdôležitejšia je dobrá zábava a s ňou spojená prehliadka zručnosti a nápaditosti maskérov. Tento rok ju ešte umocnia koncerty kapiel Helenine oči a Kmeťoband na špeciálnom pódiu, ktoré bude umiestnené na Rázusovej ulici,“ doplnil Románek.

Čerti sa vracajú do Piešťan. Mnohí sa na pochod krampusov sťažovali, prišlo nakoniec 15 000 ľudí
Čerti sa vracajú do Piešťan. Mnohí sa na pochod krampusov sťažovali, prišlo nakoniec 15 000 ľudí Zdroj: Radovan Stoklasa/TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia