Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Henkel.
28. novembra 2019, 14:50
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Večeru s priateľmi si vychutnáš viac, keď ju spolu nachystáte

Večeru s priateľmi si vychutnáš viac, keď ju spolu nachystáte
Zdroj: Unsplash
GASTRO
Uložiť Uložené

Dobré jedlo spája, nie je však dostupné pre každého.

Jedlo je univerzálny jazyk, ktorý spája ľudí. O to viac, keď si ho navaríš spolu s priateľmi. Zorganizovať takýto večer stojí veľa úsilia, keď musíš zaobstarať potraviny a prichystať kuchyňu, aby sa v nej cítilo dobre viac ľudí naraz. Ozajstná práca však prichádza, keď príde na umývanie riadu. Prečo si úlohy nerozdeliť a nepustiť sa do príprav a varenia a vychutnávania si jedla spoločne?

Večeru s priateľmi si vychutnáš viac, keď ju spolu nachystáte

Stráviť zmysluplný čas na večeri s priateľmi je posolstvom iniciatívy #enjoytogether, ktorou sa môžeš inšpirovať. Spája pôžitkárov, ktorí sledujú gastronomické trendy a navštívili už každú novú prevádzku s tými, ktorí považujú stravovanie iba za nevyhnutnosť. Ak si v tomto opise našiel svojich kamarátov, o zábavu pri večeri budete mať postarané.  

Príležitosť sa nájde vždy

Ak potrebuješ dobrý dôvod na spoločnú večeru a nikto z tvojich priateľov práve nemá narodeniny, jednoducho si ho vymysli. Stretnite sa kvôli medzinárodnému dňu úžasnosti, ktorý je každý deň v týždni a poriadne ho spolu oslávte. Za stolom môžu sedieť tvoji obľúbení kolegovia, priatelia zo školy, alebo rodina. Keď sa ju rozhodnete spolu navariť, môžete sa navzájom naučiť nové triky, ktoré posunú tvoje kulinárske umenie o stupeň vyššie.   

Varenie s iniciatívou #enjoytogether sme si vyskúšali na vlastnej koži. Na večeru sme si pod taktovkou šéfkuchára Olivera Papeho v pražskej gastronomickej prevádzke Laboratorio pripravili niekoľkochodové menu, ktoré pozostávalo z kuracích steakov, vývaru, hráškov a cibuľky. 

(Video)

Dobré jedlo však nespája iba priateľov, ale ľudí na celom svete. Iniciatíva #enjoytogether vďaka značke Henkel, ktorá spolupracuje s UNICEF na medzinárodnej kampani pomáha zlepšiť stravovanie detí po celom svete.

Kvalitné potraviny totiž nie sú dostupné pre každého. Zapojením sa do iniciatívy aj ty poukazuješ na tento problém, čím pomáhaš znižovať počet detí, ktoré bojujú s podvýživou.  

„Během roku spolupráce s UNICEF získáme téměř 30 milionů, které dokáží zlepšit stravování dětí a pomohou skupinám lidí ohrožených podvýživou," hovorí Nuri Ribe, ředitelka marketingu společnosti Henkel pro divizi pracích a čisticích prostředků. 

Vychutnávaniu spoločných chvíľ tak dáš s iniciatívou #enjoytogether celkom nový rozmer. 

Domov
Zdieľať
Diskusia