Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2019, 10:31
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zubár vytiahol pacientovi skoro 4 centimetre dlhý zub. Zapísal sa do Guinnessovej knihy rekordov

NEWS
Uložiť Uložené

Zub meria presne 37,2 milimetra.

Ešte v roku 2018 nemecký zubár Max Lukas prijal do svojej ambulancie pacienta, ktorý nebol na prvý pohľad ničím výnimočný. Sťažoval sa na veľké bolesti, mal opuchnutú tvár a dožadoval sa okamžitej pomoci.

Zubný lekár najprv spravil röntgenový snímok, aby zistil, čo je zdrojom bolesti. Už vtedy videl, že očný zub nemecko-chorvátského pacienta je pozoruhodne dlhý. Keď ho nakoniec vytiahol, zistil, že meria až 37,2 milimetra. Jeho ďalšie „kroky“ preto smerovali na stránku Guinessovej knihy rekordov, kde požiadal o zaregistrovanie najdlhšieho ľudského zubu v histórii. Aktuálne organizácia jeho žiadosť potvrdila a už niekoľko hodín sa môže pýšiť nezvyčajným titulom. 

Lucas prezrádza, že pacient nebol na prvý pohľad iný ako všetci ostatní, zároveň nebol väčší problém poradiť si s ním počas vyťahovania. Približne tri štvrtiny zubu tvoril koreň pod ďasnom. Plán zubného lekára je v súčasnosti jasný, urobí si miesto na scene pre certifikát od Guniessovej knihy a bude si užívať mediálnu pozornosť. 

Zubár vytiahol pacientovi skoro 4-centrimetrový zub. Zapísal sa do Guinnessovej knihy rekordov
Zubár vytiahol pacientovi skoro 4-centrimetrový zub. Zapísal sa do Guinnessovej knihy rekordov Zdroj: Deutsche Welle Screenshot
Domov
Zdieľať
Diskusia