Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2015, 18:20
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Josh Trank opúšťa druhý Star Wars spin-off. Črtá sa nám sklamanie v podobe Fantastickej 4?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Talentovaný režisér Kroniky nebol pre Disney uspokojivý a tak si zbalil kufre. Hrozí rebootu Fantastickej štvorky kolaps?

Keď som písal, že som presvedčený, že Josh Trank, režisér a autor skvelej Kroniky, low-budget found footage sci-fi thrilleru, bude pokračovať v natáčaní skvelých sci-fi, myslel som to vážne. Trochu som sa ale prepočítal, asi ako celý filmový svet. Spraviť film, akým je Kronika rozhodne nie je jednoduché a rovnako tak je za tým tvrdá práca a nepopierateľne aj množstvo talentu. Ak však natočíte len jeden film (aj to s budgetom 12 miliónov dolárov), asi bude pre vás problémové presunúť sa k Star Wars či rebootu Fantastickej štvorky. O tej zas tak veľa nevieme, no vieme, že jej produkciu, rovnako ako post-produkciu, sprevádzali problémy. Všetko to vyvrcholilo dotáčkami, ktoré zorganizovalo štúdio a producent Simon Kinberg. 


Zdá sa, že Fox nie je celkom spokojné s doterajšou tvorbou a prácou Tranka na Fantastickej štvorke. Bude zaujímavé sledovať, čo sa z toho vo finále v auguste vykĺbi, no mnohí majú pocit, že nič dobrého. Ja však Trankovi stále verím. Snáď sa teda nesklamem. Očividne mu ale už viac nedôveruje štúdio Disney, ktoré vlastní Lucasfilm a tým pádom sa stará aj o Star Wars projekt. Druhý spin-off, na ktorom Trank pomimo F4 pracoval posledný rok, totiž prišiel o svojho režiséra, a teda Josha Tranka. Jedným z dôvodov bola jeho nedostačujúca komunikácia, problémové chovanie a taktiež asi aj fakt, že to nezvládal. Nakoniec, Trank má režírovať aj pokračovanie Fantastickej štvorky s premiérou stanovenou na leto 2017. Ak však nevyjde jednotka, celkom možno sa na to Fox už nadobro vykašle a predá práva naspäť Marvelu. Rebootovať komiksovú sériu druhýkrát už nemalo chuť ani Sony. Ak majú spin-offy pre Star Wars Anthology vychádzať medzi premiérami jednotlivých epizód, druhý spin-off, ktorý mal na starosti Josh, by sa mal v kinách objaviť v zime roku 2018. Natočiť v priebehu 4 rokov dve Fantastické štvorky a Star Wars projekt nie je málo.

Trankov odchod bol naznačený už na Star Wars Celebration. Na tejto dôležitej udalosti sa totiž Trank neukázal, pričom to spolu s Disney hodili na ťažkú chorobu. Zdroje ale tvrdia, že už vtedy v Disney rozmýšľali, či s ním neukončia spoluprácu, a tak mu radšej „prikázali“, aby na Celebration nechodil. V piatok večer sa tak obe strany „dohodli“ na rozviazaní kontraktu. Koho si viete predstaviť na pozícii režiséra spomínaného Star Wars filmu? Len nie ďalšieho Garetha Edwardsa, jedného z napreceňovanejších režisérov hollywoodu vôbec. 

PIkoška na záver: Trankove psy zničili apartmán v New Yorku počas natáčania F4. Nechal ich tam pár hodín a vzišla z toho škoda v hodnote 100 tisíc dolárov. Zdá sa, že ju aj bude musieť zaplatiť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia