Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2015, 20:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Avengers: Age of Ultron sa prehupli cez miliardu dolárov, do akých výšin ich tržby porastú?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Marvel ohlásil, že dnešným dňom sa Age of Ultron definitívne a konečne prehupne cez miliardu dolárov zarobených v kinách.

Nebyť predčasných premiér v istých krajinách sveta, kde Age of Ultron premiéroval týždeň pred USA a drvivou väčšinou sveta, získali by Avengers: Age of Ultron svoju miliardu dolárov z kín oveľa skôr, než tak dokázalo Furious 7. Partii okolo Vina Diesela to trvalo 17 dní, partii okolo Downeyho 23 dní. Nebyť spomínanej predčasnej premiéry, pravdepodobne by miliardu získali tesne pred hranicou 17 dní. Avengerom výdatne pomohla premiéra v Číne (12. máj), kde vytvorili rekord v podobe najväčšieho openingu spoločnosti Disney v krajine. Na svoju premiéru film ešte stále čaká v Japonsku, no v Európe a Amerike budú tržby aj naďalej klesať, dúfajme, že v prospech Mad Maxa (o tom ale v nedeľnom box office článku).

Age of Ultron sa tak stáva treťou Marvelovkou, ktorá prekročila hranicu miliardy (Avengers, Iron Man, Avengers 2). Je otázne, kde sa až tržby zastavia, no je viac než možné, že prvý diel ostane neprekonaný. Uvidíme, ako sa zachová východná časť planéty a zvyšné krajiny zahraničia. Marvel tak naďalej posilňuje svoj status najzárobkovejšej filmovej série vôbec. Furious 7 je momentálne takmer na hranici 1,5 miliardy dolárov. Zdá sa, že tento rok nečakane Avengerov prekonajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia