Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2016, 21:10
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Slovenský tragikomický road movie o priateľstve a ľudskej bezcitnosti, Stanko, sa chystá do kín

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Stanko vznikal viac ako tri roky, výsledok by však podľa všetkého mal stáť za to.

Sme radi, že zase raz môžeme obohatiť našu SK/CZ sekciu, a to rovno celovečerným filmom Stanko. Žánrová snímka  scenáristu a debutujúceho režiséra Rasťa Boroša vznikala tri a pol roka a nakrúcala sa prevažne v pôsobivých talianskych mestečkách. Okrem Petra Kočana hrajú vo filme samí neherci, Slováci aj Taliani. Film je svojou témou univerzálny, je príbehom dvoch ľudí z okraja spoločnosti, ktorých spojí náhoda a cesta za šťastím. Trailer sľubuje hromadu úsmevných momentov a kľúčových žánrových prvkov. Držíme palce, aby sa filmu v kinách zadarilo a aby kvalitou nesklamal.

Stanko si roky snaží zarábať na talianskych farmách. Klamstvá a nedodržané sľuby ho však dohnali do situácie, že mu už nikto nechce požičať peniaze. Od bývalého chlebodarcu Paola dostane poslednú šancu. Previezť dievča zo Slovenska do Talianska. Stanko netuší a neskôr radšej ani nechce vedieť, ako dievča dopadne. Musí splniť úlohu. Je pevne rozhodnutý aspoň raz v živote spraviť niečo poriadne. Cesta sa mu však nečakane skomplikuje. S dievčaťom, ktoré mu malo len poslúžiť ako prostriedok ku šťastiu, sa spriatelí. Titulnú postavu stvárnil jediný profesionálny herec vo filme Kočan a dievča len štrnásťročná Ivka Kanalošová, pre ktorú to bola prvá filmová skúsenosť. STANKO bude mať svoju slovenskú premiéru 11. apríla 2016 v rámci Týždňa slovenského filmu, ktorý otvára; do kín vstupuje o tri dni neskôr. Viac informácií a obrázkov z filmu nájdete tu a tu.

Slovenský tragikomický road movie o priateľstve a ľudskej bezcitnosti, Stanko, sa chystá do kín
Domov
Zdieľať
Diskusia