Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2016, 18:58
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Spielberg a Mark Rylance opäť spoja sily v tajomnom filme kritizujúcom cirkev

FILMY A SERIÁLY STEVEN SPIELBERG
Uložiť Uložené

Nemusíte sa báť, plány pre Indyho to neovplyvní.

Zdá sa, že náš milovaný Steven Spielberg nehodlá spomaliť ani po svojej sedemdesiatke. Už teraz sa poriadne tešíme na pripravované fantasy dobrodružstvo s názvom The BFG, adaptované sci-fi Ready Player One či piate pokračovanie klasiky s titulom Indiana Jones. Vo vzduchu stále visí projekt s Jennifer Lawrence a aby toho nebolo málo, Spielberg sa opäť spojí s Markom Rylanceom a tentokrát natočí adaptáciu knihy Davida Kertzera s názvom The Kidnapping of Edgardo Mortara. Marka si určite pamätáte z minuloročnej Spielbergovej pecky Bridge of Spies, za ktorú bol náležite ocenený zlatou soškou.

Rovnako, ako v spomínanom Moste špiónov či novom The BFG, aj tu zosobní jednu z dôležitých postáv, ktorou bude samotný pápež Pius IX. Zdatnejším dejepisárom už došlo, že sa budeme nachádzať v cca polovici 19. storočia a pozrieme sa na zúbok veľmi kurióznym praktikám vtedajšieho Vatikánu. Židovskej rodine bol totiž inkvizičnými silami unesený šesťročný chlapček menom Edgardo Mortara a následne ho pápež (po násilnom krste a mnohých iných strastiach)  odmietol vydať späť, zatiaľ čo ho vychovával ako svojho vlastného. Tento príbeh sa môže na prvý pohľad zdať príliš obyčajný, no práve on bol jeden z tých, ktoré zapríčinili postupný úpadok dominancie katolíckej cirkvi v Taliansku a zobrazuje aj väčší politický kontext zaberajúci následné zjednotenie Talianska pod vedením Giuseppe Garibaldiho či Giuseppe Mazziniho. Produkcia je predbežne naplánovaná na začiatok roka 2017, pričom uvedenia do kín by sa film mal dočkať už v štvrtom kvartáli toho istého roku.

Spielberg a Mark Rylance opäť spoja sily v tajomnom filme kritizujúcom cirkev
Domov
Zdieľať
Diskusia