Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2018, 22:05
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Známeho komika Billa Cosbyho usvedčili zo znásilnenia. Nie je vylúčené, že zvyšok života strávi za mrežami

FILMY A SERIÁLY BILL COSBY
Uložiť Uložené

Za príjemnou tvárou usmievavého doktora Cliffa Huxtablea sa dlhú dobu skrývalo jeho zvrátené ja.

Billa Cosbyho si väčšina Slovákov pamätá najmä zo slávneho komediálneho sitkomu Show Billa Cosbyho. Azda len máloktorý divák vyrastajúci na tomto zábavnom chlapíkovi by si bol svojho času pomyslel, že herecký predstaviteľ prívetivého doktora Huxtablea je sexuálny násilník.

Porota však v jeho prípade rozhodla jednoznačne. Bill Cosby bol na štvrtkovom pojednávaní odsúdení vo všetkých troch bodoch obžaloby. Po prečítaní verdiktu a odchode porotcov si Cosby neudržal jazyk za zubami a okresného prokurátora Kevina Steela nazval idiotom, z ktorého je znechutený. 

Americký komik Cosby mal v roku 2004 zdrogovať a znásilniť ženu menom Andrea Constand. 80-ročnému hercovi teraz hrozí približne desať rokov väzenia, čo vzhľadom na jeho vyšší vek môže znamenať pobyt za mrežami až do smrti.

Známeho komika Billa Cosbyho usvedčili zo znásilnenia. Nie je vylúčené, že zvyšok života strávi za mrežami
Zdroj: NBC

Prípad spomínanej obete nie je však jediným. Proti Cosbymu sa v minulosti v podobnom duchu obrátilo približne 50 žien. Všetky zhodne tvrdia, že ich Cosby sexuálne napadol či rovno znásilnil. Cosby v každom z prípadov ale trval na tom, že ženy so sexom súhlasili.

Pozoruhodný postoj k danej veci má Cosbyho manželka Camille, s ktorou je komik ženatý od roku 1964. Napriek tomu, že si je jeho nevery vedomá, manžela naďalej miluje a tvrdí, že nie je žiadnym sexuálnym násilníkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia