Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2018, 16:33
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Tom Hardy obdržal od princa Charlesa za svoje herecké zásluhy Rad britského impéria

FILMY A SERIÁLY TOM HARDY
Uložiť Uložené

Pre herca išlo o veľkú poctu.

Herec Tom Hardy, ktorého poznáme z filmov, ako Počiatok, Revenant, Temný rytier povstal, Mad Max: Šialená cesta či Venom, si od princa Charlesa prevzal titul Rad britského impéria.

Vyznamenanie mu bolo udelené na základe jeho hereckej kariéry a umeleckej činnosti. Prevzal si ho v Buckinghamskom paláci dnes, teda 16. novembra, a odteraz mu teda právom náleží titul CBE (Commander)

Hardy má dobré vzťahy aj s princom Harrym a v máji sa zúčastnil aj na jeho svadbe. V roku 2010 sa tiež stal ambasádorom charitatívnej organizácie The Prince's Trust, ktorú založil princ Charles.

Princ Harry zase pravidelne navštevuje premiéry svojho kamaráta, pričom nevynechal ani Dunkirk z minulého roka. Hardy a princ Harry sa poznajú už roky a herec sa o svojom priateľovi vždy vyjadroval s veľkou úctou. Spoločne s princom Harrym, ako aj princom Williamom natočili aj cameo úlohy pre Star Wars: The Last Jedi, keďže sami sa považujú za veľkých fanúšikov tejto nesmrteľnej ságy.

Tom Hardy sa narodil v roku 1977  a v roku 2002 sa verejne priznal k závislosti od alkoholu a drog, ktoré sa s ním ťahali už od jeho mladosti. Napriek tomu však dokázal svojich démonov skrotiť a stal sa rešpektovaným a uznávaným hercom. V roku 2016 si odniesol nomináciu na Oscara vo výbornom historickom thrilleri Revenant. Je tiež držiteľom ceny BAFTA.

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš film Toma Hardyho podľa jedného obrázka? KVÍZ: Spoznáš film Toma Hardyho podľa jedného obrázka? 10. júna 2023, 10:00

Udelenie Radu britského impéria si herec evidentne užil a prijal ho s patričnou hrdosťou.  Vyznamenanie sa udeľuje od 4. júla 1917 a ako prvý ho udelil kráľ George V.

Domov
Zdieľať
Diskusia