Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2019, 23:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Heath Ledger vyhral Oscara za legendárnu rolu Jokera pred 10 rokmi

FILMY A SERIÁLY OSCAR 2022
Uložiť Uložené

Ocenenie získal až po svojej smrti.

Keby si sa filmových fanúšikov spýtal, koho považujú za najlepšieho Jokera všetkých čias, zrejme by si najčastejšie počul meno Heath Ledger. Dnes už legendárny a nanešťastie aj zosnulý herec stvárnil postavu záporáka vo filme Temný rytier z roku 2009, na ktorého premiéru sa už nedostavil.

Temný rytier sa v kinách prvýkrát objavil v lete roku 2008, lenže Heath zomrel na predávkovanie drogami v januári rovnakého roku, takže si už svoju slávu užiť nemohol.

O hercovi sa v rokoch po jeho smrti rozprávali zaujímavé príbehy, ako sa na postavu pripravoval až fanaticky, obklopoval sa všemožnými komiksovými predmetmi a akoby sa celý ponoril do postavy, ktorú mal stvárňovať.

Aj keď si Heath Ledger nemohol prísť v roku 2009 prevziať svojho Oscara v kategórii najlepší herec vo vedľajšej úlohe, na pódium sa postavili aspoň jeho rodinní príslušníci. Dojatá rodina svetu poďakovala za to, že si váži filmovú prácu ich zosnulého syna a uvedomovala si aj prestíž, ktorú Heath vďaka zlatej soške získal.

Namiesto sĺz napokon matka skonštatovala, že v ten februárový večer bude oslavovať namiesto smútenia, keďže sĺz a bolesti už zažila dosť. Heath za svoju filmovú kariéru získal takmer 100 ocenení, pričom Oscar bol samozrejme tým najprestížnejším. Rešpektovali ho aj kolegovia z brandže, po čom podľa rodičov odjakživa túžil najviac, a svedčí o tom aj priložené video.

Domov
Zdieľať
Diskusia