Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. marca 2019, 11:32
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Útek Slovákov z Osvienčimu: Takto prebiehalo natáčanie vojnovej drámy od režiséra Trhliny

Útek Slovákov z Osvienčimu: Takto prebiehalo natáčanie vojnovej drámy od režiséra Trhliny
Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok
FILMY A SERIÁLY SPRÁVA
Uložiť Uložené

Z neslávne známeho koncentračného tábora sa podarilo utiecť len hŕstke zajatcov.

Režisér Peter Bebjak, ktorý stojí za úspešnými snímkami, ako Čiara či Trhlina, v aktuálnej dobe natáča vojnovú drámu z prostredia nacistických táborov smrti. V novinke s názvom Správa sa pozrieme do najznámejšieho z táborov – do Osvienčimu.

Z neho sa podarilo utiecť aj dvojici Slovákov. Židia Alfréd Wetzler a Rudolf Vrba o neľudských pomeroch z Osvienčimu samozrejme rozpovedali svetu, pričom film je priamou adaptáciou Wetzlerovej knihy s názvom Čo Dante nevidel. Tvorcovia snímky sa rozhodli publikovať trojicu krátkych videí z natáčania. Prvé z nich môžeš vidieť nižšie.

Zajatci boli stvárnení veľkým množstvom komparzistov

​„Tento film je pre nás výnimočný ako témou, tak aj spracovaním. Som presvedčený, že je dôležité nezabúdať na hrôzy, ktoré sa v Osvienčime stali a takisto nezabúdať na všetky tie, na prvý pohľad nepodstatné veci, ktoré viedli k tomu, aby sa niečo také neľudské vôbec mohlo udiať,vyjadril sa k Správe producent Peter Šesták.

Hlavnú dvojicu stvárnia herci Noel Czuczor a Peter Ondrejička. Okrem nich sa na scéne objavia Wojciech Mecwaldovský, Jacek Beller, Kamil Nozynski a ďalší. Snímka je doposiaľ finančne najnáročnejším projektom D.N.A. production (3,2 milióna €) a záujem o ňu prejavil aj slávny americký herec Michael Douglas.

Odporúčané
RECENZIA: Správa RECENZIA: Správa 21. septembra 2021, 16:06

S ním sa tvorcovia podľa Šestáka stretli ešte pred začiatkom natáčania a filmárom adresoval niekoľko naozaj dobrých rád. Viac o ich stretnutí sa dočítaš v našom článku. Nakrúcanie by malo byť ukončené do konca aktuálneho roku a premiéry sa teda zrejme dočkáme v roku 2020. V nižšie priložených videách môžeš pozorovať ďalšie zábery z nakrúcania.

Domov
Zdieľať
Diskusia