Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti 4F.
25. októbra 2019, 13:59
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Paulínu Fialkovú sleduje vyše 53-tisíc fanúšikov. „Nie som influencerka, som biatlonistka“, hovorí

ŠPORT
Uložiť Uložené

Biatlonistka Paulína Fialková je jedna z najaktívnejších slovenských športovkýň na sociálnych sieťach.

Ak ťa zaujíma slovenský biatlon, určite sleduješ instagramový profil Paulíny Fialkovej. Práve prostredníctvom neho komunikuje so svojimi fanúšikmi najviac. Prináša správy zo súťaží a sústredení, ale delí sa aj o svoje súkromie. Momentálna jednotka slovenského biatlonu vníma nárast popularity a musí sa vysporiadať s rastúcim tlakom i očakávaniami druhých. 

Nie som influencerka, som biatlonistka
Nie som influencerka, som biatlonistka Zdroj: 4F

Paulína Fialková ide ako športová celebrita prirodzene s dobou a sociálne siete prijala ako svojho pomocníka. Napriek tomu sa však necíti ako influencerka. „Ja to slovo nemám rada v spojitosti so mnou, nepovažujem sa za influencerku. Dnes je to už povolanie, a ja robím niečo iné. Som biatlonistka, vrcholová športovkyňa. Sociálne siete však, samozrejme, využívam a považujem ich za najľahší, najjednoduchší a najpriamejší spôsob komunikácie s fanúšikmi, ktorých zaujíma nielen môj súkromný, ale predovšetkým športový život,“ hovorí Paulína Fialková, ktorá sa po ukončení profesionálnej kariéry našej, „zlatej“ Anastasie Kuzminovej stala novou slovenskou jednotkou.

V novej sezóne bude pod väčším tlakom ako doteraz, keďže všetka pozornosť fanúšikov biatlonu v našej krajine pod Tatrami sa bude prirodzene upierať najmä na jej výkony a výsledky.

Nie som influencerka, som biatlonistka
Nie som influencerka, som biatlonistka Zdroj: 4F

Húževnato pracuje na tom, aby zo seba vydala maximum, zároveň je však dostatočne psychicky odolná. Ako sama hovorí, jej schopnosť vysporiadať sa s tlakom a očakávaniami druhých považuje za jeden z dôležitých faktorov, ktoré jej pomáhajú napredovať. „Som typ športovca i človeka, ktorý si síce názory verejnosti občas prečíta a vypočuje, ale príliš sa nimi nezaoberá. Nemôže do mojej hlavy vstúpiť niekto cudzí, tretí. Musím mať čistú hlavu. Sústredím sa na svoje výkony, chcem ich podávať maximálne. Vždy nastupujem na štart motivovaná uspieť a nezamýšľam sa nad tým, či ma po pretekoch bude národ milovať, alebo mi bude nadávať. Nechcem, aby ma to ovplyvňovalo a zväzovalo mi to ruky.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paulína Fialková (@paja.fialkova),

V týchto týždňoch prispieva na svoj instagramový účet predovšetkým fotografiami z prípravy na budúcu sezónu. Momentálne absolvuje tréningy vo vysokých nadmorských výškach na rakúskom ľadovci Dachstein i v nižšie položenom Ramsau.

Sleduje ju vyše 53-tisíc fanúšikov, medzi followermi sú aj viaceré jej súperky zo svetových biatlonových súťaží. Občas si s nimi aj napíše rýchly odkaz, oveľa dôležitejšie sú však pre biatlonistky vzájomné stretnutia v dejiskách pretekov či tréningov. „Na komunikácii prostredníctvom sociálnych sietí je krásne, že si dokážem sama regulovať, s čím sa podelím s ostatnými a čo si nechám pre seba. Sociálne siete sú rozšírená forma komunikácie, ale ak by neboli, môj život by sa nezrútil,“ smeje sa úspešná biatlonistka.

Paulínu Fialkovú sleduje vyše 53-tisíc fanúšikov. „Nie som influencerka, som biatlonistka“, hovorí
Zdroj: 4F

Uvedomuje si však, že jej prácou je predovšetkým biatlon a sociálne siete sú niečo druhoradé. V jej silách nie je ani prečítať si všetky správy a komentáre. Základný prehľad o tom, čo jej však fanúšikovia píšu, však má. „Na správy sa snažím sem-tam aj odpísať, na komentáre však väčšinou nemám kapacity reagovať,“  hodnotí Paulína.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paulína Fialková (@paja.fialkova),

V týchto dňoch na svojom profile začína aj s propagáciou podujatia v Banskej Bystrici, na ktorom sa v nedeľu 3. novembra v nákupnom centre Europa osobne stretne so svojimi fanúšikmi. Túto možnosť pripravila športová značka 4F, ktorá sa rozhodla spojiť sily s Paulínou a podporiť ju počas jej cesty na vrchol svetového biatlonu. „Fanúšikovia sa ma často pýtajú, kedy budem mať autogramiádu, kedy sa so mnou môžu stretnúť. Týmto ich chcem teda všetkých srdečne pozvať do môjho rodného kraja na príjemnú akciu,“ odkazuje Paulína.

Sympatická biatlonistka sa v čase obeda s fanúšikmi nielen odfotí, venuje autogram, ale aj osobne predstaví svoju výstroj a rozpovie svoj príbeh. Viac info o akcii nájdeš na 4Fstore.sk.

Paulínu Fialkovú môžeš naživo stretnúť v nedeľu, 3. novembra o 12:00 v nákupnom centre Europa v Banskej Bystrici. Ako pravý fanúšik slovenského biatlonu jej máš možnosť vyjadriť podporu, získať podpis s fotografiou. Autogramiáda Paulíny bude plná zaujímavostí o biatlone, súťaží aj špeciálnych atrakcií. Okrem iného si budeš môcť pozrieť jej pušku a výstroj a vyskúšať si, aký je to pocit byť biatlonistom vďaka profesionálnemu simulátoru biatlonu.
Domov
Zdieľať
Diskusia