Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
1. októbra 2019, 7:12
Čas čítania 0:00

Černobyľ sprístupní turistom strojovňu so 40 000-násobne vyššou radiáciou ako norma. V oblekoch v nej môžu stráviť najviac 5 minút

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Aj po viac ako 30 rokoch od nehody je radiácia výrazne vyššia.

Seriál Černobyľ vysielaný v tomto roku na streamovacej službe HBO GO výrazne zvýšil povedomie o jadrovej katastrofe z roku 1986, ktorá však v skutočnosti mohla mať ešte horšie následky. Záujem stúpol aj o zájazdy priamo na miesto činu, kde je možné nahliadnuť na miesta zasiahnuté radiáciou, a to vrátane mesta duchov, z ktorého museli byť evakuované desaťtisíce ľudí. 

18. decembra 2013, 12:37 Čas čítania 0:00 Makovo červené adidas Originals Poppy Makovo červené adidas Originals Poppy

Aktuálne sa správcovia pozostatkov černobyľskej jadrovej elektrárne rozhodli sprístupniť turistom aj strojovňu štvrtého reaktora, kde sa odohrávala najväčšia dráma, informuje Daily Mail. Podľa dostupných zdrojov je v súčasnej dobe radiácia na tomto mieste 40 000-násobne vyššia ako norma, a tak musia návštevníci nosiť oblečené špeciálne obleky a v miestnosti môžu stráviť maximálne 5 minút

Zatiaľ dlhodobo uzavreté miesto pre verejnosť navštívili novinári, ktorí zverejnili aj zopár exkluzívnych záberov. Zástupca riaditeľa, ktorý reportérov prevádzal, si zaspomínal aj na Leonida Topunova. Povedal o ňom, že boli kamaráti a spomína na neho v dobrom, keďže pomáhal bojovať s následkami havárie. 

23. mája 2019, 11:01 Čas čítania 0:00 Ilegálny prieskum Černobyľu je nebezpečný, najstrašidelnejšie je podzemie nemocnice (Rozhovor) Ilegálny prieskum Černobyľu je nebezpečný, najstrašidelnejšie je podzemie nemocnice (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia