Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2019, 15:52
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Vyše 2500 rokov starý kameň v podobe penisu mohol byť oltárom na obetovanie zvierat

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Podoba pravdepodobnej oltárnej sochy je viac než jasná.

Tím švédskych archeológov sa nedávno dostal k pomerne pozoruhodnému objavu. Bol ním 52-centimetrový kameň v tvare penisu, ktorý podľa The Local našli v meste Rollsbo, v blízkosti Gotenburgu. Vedci si podľa ich vyjadrenia spočiatku mysleli, že ide o hrob z doby bronzovej. Po odkrytí objektu však dospeli k názoru, že má ísť o oltárny kameň plodnosti.

Odporúčané
Matejovej skupine sa mal zjaviť duch ženy. Satanisti však vraj do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor) Matejovej skupine sa mal zjaviť duch ženy. Satanisti však vraj do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor) 10. mája 2019, 18:30

Ukázala som fotografiu kolegom a nemožno o tom pochybovať: ide o jasný tvar penisu,“ cituje slová archeologičky Gisely Ängeby Göteborgs-Posten. V oblasti daného objektu boli ďalej nájdené malé spálené kosti, ktoré zrejme v minulosti patrili zvieratám.

Predbežne sa teda odhaduje, že išlo o oltár využívaný k obetovaniu zvierat s cieľom zvýšenia plodnosti. „Verím, že v súvislosti s erekciou sa zvykli ponúkať obete, napríklad v rámci kultu plodnosti,“ dodáva Gisela Ängeby. Vznik daného monumentu sa pripisuje k rokom 1 100 až 500 pred Kristom.

Podobnosť kameňa s tvarom penisu mohla vzniknúť pôsobením prírody, no jeho tvar mal byť podľa odborníkov upravený aj ľudským pričinením, informuje The Sun. Záležitosť preto nie je iba vecou náhody, ale má byť spôsobená práve kombináciou prírodných síl a následným manuálnym opracovaním objektu.

Domov
Zdieľať
Diskusia