Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2019, 13:59
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Eset predstavil koncept slovenskej verzie Silicon Valley, plánuje investovať 100 miliónov eur

TECH ESET
Uložiť Uložené

Spoločnosť Eset plánuje na bratislavskej Patrónke vytvoriť rozsiahly kampus, ktorý má byť centrom inovácií, kreativity a výskumu.

Slovenská spoločnosť ESET odhaľuje podrobnosti svojho plánu vybudovať na bratislavskej Patrónke rozsiahly kampus, ktorý má byť centrom inovácií, kreativity a výskumu v hlavnom meste.

Softvérová firma získala pozemky v areáli bývalej vojenskej nemocnice ešte v roku 2017 a aktuálne pracuje na výslednom architektonickom projekte, ktorý by mal vzísť z medzinárodnej ideovej súťaže.

Eset predstavil koncept slovenskej verzie Silicon Valley, chce investovať 100 miliónov eur
Eset predstavil koncept slovenskej verzie Silicon Valley, chce investovať 100 miliónov eur Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Výstavba by mala byť spustená do piatich rokov a kampus hotový v roku 2026. Cieľom je vytvoriť kvalitné podnetné prostredie pre top IT a technologické firmy a prepojiť ich s technicky zameranými vysokými školami po vzore Silicon Valley v severnej Kalifornii.

„Chceme tu vybudovať epicentrum inovácií a premeniť túto časť na pulzujúci priestor, ktorý bude žiť aj mimo pracovného času. Nechceme tu vybudovať sídlo iba pre Eset, ale vytvoriť ekosystém množstva inovatívnych firiem, hlavne technologických. Koncentrácia takýchto firiem vie priniesť veľa pridanej hodnoty, dobrým príkladom je americký Silicon Valley,“ priblížil v stredu na brífingu prevádzkový riaditeľ spoločnosti Pavel Luka. Celkové investície do projektu odhaduje firma zatiaľ na úrovni okolo 100 miliónov eur.

Okrem toho chce ESET vytvoriť aj komerčné priestory pre IT firmy. Firma zvažuje vytvoriť v kampuse i moderné formy ubytovania pre študentov na princípe "co-living", čo by prehĺbilo integráciu vysokých škôl v rámci tohto systému.

Eset predstavil koncept slovenskej verzie Silicon Valley, chce investovať 100 miliónov eur
Eset predstavil koncept slovenskej verzie Silicon Valley, chce investovať 100 miliónov eur Zdroj: ESET

V komplexe bude možné aj bývať, v pláne je rezidenčná oblasť v prvom rade pre zamestnancov v komplexe. Rovnako sa bude pri výstavbe dbať na občiansku vybavenosť.

Súčasťou projektu budú reštaurácie, kaviarne, obchody, lekáreň, zubná ambulancia či škôlka pre deti zamestnancov. Chýbať nemá ani telocvičňa, obchody a požičovňa bicyklov či auditórium. Firma sľubuje aj park, veľké plochy zelene, ale aj vybudovanie dostatočných parkovacích kapacít. Tie by mali byť cez víkend k dispozícii aj verejnosti pri rôznych podujatiach či návšteve bratislavského lesoparku.

Odporúčané
Nahé fotky mohol Slovenkám z Messengeru ukradnúť aj malware. Musíte si dávať pozor, kam klikáte, hovorí expert z ESET-u Nahé fotky mohol Slovenkám z Messengeru ukradnúť aj malware. Musíte si dávať pozor, kam klikáte, hovorí expert z ESET-u 13. júla 2019, 15:37
Domov
Zdieľať
Diskusia