Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2019, 21:49
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Apple Watch Series 5 prinášajú novinku. Ich displej bude svietiť stále

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Always-on Retina displej by nemal mať vplyv na výdrž batérie. Nabíjať teda budeš naďalej raz za dva dni.

Okrem nových iPhonov dnes Apple ukázal aj vylepšené hocinky Apple Watch Series 5. Piata generácia vyzerá na prvý pohľad rovnako ako tie predchádzajúce, no displej je v skutočnosti úplne iný. 


Gigant z Cupertina v nich ako prvý použil LTPO panel schopný znížiť svoju obnovovaciu frekvenciu z tradičných 60 Hz pri plnej prevádzke až na 1 Hz. To má spolu s výrazným znížením ich jasu zefektívniť spotrebu energie natoľko, že Apple Watch už budú môcť svietiť celý deň

Apple Watch Series 5 prinášajú novinku. Ich displej bude svietiť stále
Zdroj: Apple.com/newsroom

Always-on Retina Displej v nových hodinkách je teda niečo, čím Apple nateraz jasne poráža konkurenčné Galaxy Watch alebo pokusy ostatných výrobcov. 

Apple Watch Series 5 prinášajú novinku. Ich displej bude svietiť stále
Zdroj: Apple.com/newsroom

Watch Series 5 zostanú vďaka prepracovaným ciferníkom vždy pripravené informovať o aktuálnom čase a údajoch nastavených v tzv. komplikáciách na domácej obrazovke. Ak by ti letmý pohľad na stmavenú obrazovku počas dňa či športovania nestačil, po tradičnom otočení zápästia sa samozrejme jas behom sekundy vráti na optimálnu úroveň.

Hodinky si majú aj s novinkou zachovať papierovú výdrž 18 hodín, rovnako ako predchádzajúca generácia. Väčšina majiteľov však hovorí, že Apple Watch nabíja len raz za dva dni. 

Odporúčané
Apple predstavil iPhone 11, iPhone 11 Pro a veľký 11 Pro Max Apple predstavil iPhone 11, iPhone 11 Pro a veľký 11 Pro Max 10. septembra 2019, 19:57

Do výbavy k GPS, detekcii pádov, sledovaniu srdečnej frekvencie a EKG meraniam teraz pribudol kompas a u LTE modelov s označením "GPS + Celullar" tiež schopnosť automaticky zavolať záchranné zložky vo viac než 150-tke krajín sveta. 

Apple Watch Series 5 prinášajú novinku. Ich displej bude svietiť stále
Zdroj: Apple.com/newsroom

Okrem základných hliníkových farebných verzií, modelu s brandovaním Nike+ a nerezovej oceli sa do ponuky vracia tiež keramika a titán. Pôjde však o luxusné verzie a je možné, že na Slovensku všetky nezoženieš. Nepočítaj ani s dostupnosťou LTE variantov.

Základný model štartuje s cenou 399 dolárov.  

Domov
Zdieľať
Diskusia