Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2019, 18:10
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Samsung konečne začne predávať svoj skladací mobil. Prvý pokus bol fiaskom

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Spustenie predaja Galaxy Fold musel Samsung odložiť, testovačkám totiž praskal práve ohybný displej.

Samsung Galaxy Fold zaplnil stránky technologických webov už na začiatku roka. Štart jeho predaja však musel kórejský výrobca neplánovane posunúť, pod unikátny skladací displej sa totiž z boku dostával prach a veľa nevydržal ani samotný zobrazovací panel. 

Fold v tom čase rozhodne nebol pripravený putovať do rúk bežných zákazníkov. Namiesto krycieho skla totiž obrazovku chránila len tenká fólia, ktorú veľa novinárov a influencerov v nevedomosti odtrhlo, čím zariadenie za okrúhlych 2 000 eur prakticky zničili.

Samsung konečne začne predávať svoj skladací mobil. Prvý pokus bol fiaskom
Zdroj: Samsung.com

GSMArena teraz informuje, že nedostatky by mali byť vyriešené a modely s vylepšeným dizajnom a konštrukciou tentokrát naozaj dorazia aj na pulty obchodov a sklady e-shopov. Doma začne Galaxy Fold výrobca predávať už 6. septembra, nasledovať bude Nemecko, Francúzsko, Singapur, Veľká Británia a USA. 

Odporúčané
Samsung konečne začne predávať svoj skladací mobil. Prvý pokus bol fiaskom Samsung konečne začne predávať svoj skladací mobil. Prvý pokus bol fiaskom 5. septembra 2019, 18:10

Smartfóny so skladacím displejom sú podľa odborníkov považované buď za najrevolučnejšiu zmenu na trhu za posledné roky, alebo najzbytočnejší predražený prepadák, ktorý zákazníci skrátka odmietnu. 

Teória, vďaka ktorej by si mohol malý mobil vybrať z vrecka a rozložiť na rozmery tabletu či dokonca notebooku, znie fajn. Problémom je ale šialene vysoká cena prvých prototypov, ich hrúbka a práve odolnosť. 

Okrem Galaxy Fold s otváracím 7,3'' displejom podobný koncept predstavil aj konkurenčný Huawei. Okolo jeho Mate X za ešte luxusnejších 2299 eur však tiež zostalo ticho a zatiaľ nevedno, kedy a či vôbec sa bude dať reálne kúpiť.  

Domov
Zdieľať
Diskusia