Jägermeister Scholarship Berlin Edition dáva jedinečnú možnosť trom víťazom zo Slovenska, Rakúska a USA.
Po minuloročnom úspešnom debute štipendijného programu Jägermeister Scholarship Berlin Edition sa tento rok v lete po druhýkrát uskutoční medzinárodná verzia prestížneho štipendia pre barmanov.
Program funguje už od roku 2011, aktuálne už aj na medzinárodnej úrovni, vďaka čomu dostanú traja barmani zo zahraničia možnosť pracovať v slávnych berlínskych baroch a ťažiť zo vzrušujúcich zážitkov. Okrem Slováka Daniela Žigmunda z Bratislavy zažije atmosféru frekventovaných podnikov v nemeckom hlavnom meste aj barmanka z Rakúska a Američan.
Každý z víťazov štipendií sa bude učiť a pracovať v inom berlínskom bare. Daniel Žigmund bude pracovať v bare Sharlie Cheen, ktorý sa preslávil pod vedením Mariusa Döringa vďaka svojej párty atmosfére a veľmi kvalitným nápojom.
Pia Köflerová nájde uplatnenie v klube The Curtain Club v hoteli Ritz-Carlton v Berlíne. Svoje zručnosti bude vylepšovať pod vedením vedúceho baru Arnda Henninga Heissena.
Josue Gonzalez zaujme pozíciu za barom v Truffle Pig, ktorý patrí k obľúbenému baru Kauz & Kiebitz v mestskom obvode Neukölln. Ich nový barový vedúci Damien Guichard svojim mladým kolegom zaručene predá mnoho tipov a predvedie veľa trikov.
Daniel Žigmund prišiel do Berlína z Bratislavy: jeho vášňou je okrem iného káva, šampanské a pivo z malých pivovarov, a svoje štipendium by rád využil k poznaniu nového mesta a k zlepšeniu svojho remesla.
Okrem práce v baroch sa môžu tešiť na vzrušujúci sprievodný program, ktorého súčasťou budú návštevy profesionálnych akcií, ako je Bar Convent Berlin, účasť na seminároch a výlet do Wolfenbüttel, domovského mesta Jägermeister.
Počas štipendia majú všetci traja barmani k dispozícii moderný byt, kde budú počas svojho pobytu od začiatku augusta do konca októbra ubytovaní. Svoje dojmy budú zdieľať pomocou blogových príspevkov, fotografií a videí na webových stránkach vernostného programu Jägermeister pre barmanov, webe hubertuscircle.com, a taktiež na Instagrame.