Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2019, 18:54
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Turisti chceli z pláže odniesť 40 kíl vzácneho bieleho piesku, hrozí im až 6 rokov za mrežami a mastná pokuta

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Dvojica turistov z Francúzska sa vyhovorila, že piesok si domov chcela odniesť ako suvenír. Údajne si neboli vedomí, že páchajú trestný čin.

Biely piesok na plážach v Sardínii je považovaný za verejný majetok a je prísne zakázané vynášať ho. Aj napriek tomu sa však našli dvaja turisti z Francúzska, ktorí naplnili vzácnym prírodným bohatstvom krajiny 14 fliaš s celkovou váhou 40 kilogramov, informuje BBC. Trestný čin odhalila polícia, ktorá našla fľaše plné piesku v odparkovanom SUV. 

Odporúčané
Do španielskeho jazera skáču influenceri kvôli fotkám. Netušia však, že je toxické Do španielskeho jazera skáču influenceri kvôli fotkám. Netušia však, že je toxické 19. júla 2019, 14:58

Pár sa ohradil, že jeho jediným cieľom bolo odniesť si domov suvenír. Obyvatelia Francúzska údajne nevedeli o tom, že môže byť vynášanie bieleho piesku z pláže trestným činom. Podľa tamojších zákonov sa dopustili zločinu krádeže s priťažujúcimi okolnosťami, keďže ide o verejný majetok. Aktuálne im dokonca hrozí odňatie slobody na jeden až šesť rokov.

Zákon z roku 2017 hovorí, že obchodovanie s predmetmi z pláží, teda pieskom, kameňmi a mušľami je nezákonné a je možné udeliť zaň pokutu až do výšky 3-tisíc €. Proti manželskému páru hrá aj skutočnosť, že sa práve chystal nalodiť na trajekt smerujúci do domovskej krajiny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia