Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2019, 9:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Niekto v Dunajskej Strede úmyselne ničí stromy. Napustil do nich látku, kvôli ktorej vysychajú

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V meste na juhu Slovenska vyšetrujú policajti zákerný čin.

V Dunajskej Strede sa momentálne policajti zaoberajú zákerným konaním neznámeho páchateľa. Ľudia si všimli, že do viacerých listnatých stromov v meste pravdepodobne niekto vpichol látku, ktorá spôsobuje, že stromy pomaly vysychajú. Muži zákona pri bližšej inšpekcii identifikovali miesta, kde páchateľ alebo páchatelia neznámu látku aplikovali do kmeňa.


Miestni policajti už prijali trestné oznámenie pre podozrenie z prečinu porušovania ochrany stromov a krov. Hneď na začiatku vyšetrovania bola predbežná škoda vyčíslená na približne 5 800 €, avšak napadnutých stromov môže byť oveľa viac, ako zatiaľ obyvatelia Dunajskej Stredy našli.


"Polícia preto žiada občanov, ak si všimli akékoľvek podozrivé konanie, aby ihneď kontaktovali policajné číslo 158," znie zakončenie vyjadrenia na facebookovej stránke polície v Trnavskom kraji. Zrejme iba kolektívnou snahou obyvateľov sa bude dať predchádzať nezmyselnému a zákernému ubližovaniu stromov, ktoré na sídliskách dotvárajú sieť fauny a flóry.

Domov
Zdieľať
Diskusia