Sleduj reportáž z novej prevádzky Luculus, kde robia poctivú domácu zmrzlinu.
Obľúbená bratislavská zmrzlináreň Luculus otvorila už druhú prevádzku v centre na Pánskej ulici a my sme sa pri tejto príležitosti rozhodli navštíviť ju. Okrem ochutnávky sme zároveň vyspovedali vnuka samotného zakladateľa, ktorý nám prezradil, že značka vznikla ešte v roku 1954 a základom úspechu je okrem čerstvých a kvalitných surovín a tradičnej receptúry aj načúvanie zákazníkom.
Zároveň držia krok s dobou, k dispozícii sú aj vegánske verzie, resp. príchute sladené stéviou. Dohromady vyrábajú až 250 rôznych druhov zmrzliny, dbajú aj na technologické zlepšovanie a špecializujú sa aj na kornútky rôznych veľkostí od úplne malých až po gigantické, aké inde nenájdeš.
Za všetko hovorí aj fakt, že časopis Big Seven Travel označil Luculus za jednu z 50 najlepších zmrzlinární v Európe, kde nerozhodovali len odborníci, ale aj samotní zákazníci. Vo videu sa dozvieš aj to, prečo sa rozhodli majitelia otvoriť ďalšiu prevádzku.