Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2019, 8:30
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Vpád do Area 51, ktorý plánuje skoro 1,5 milióna ľudí, nemusí dopadnúť dobre. V januári tam jedného muža zastrelili

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Facebooková udalosť môže pokojne skončiť aj veľkým nešťastím.

O plánovanom vpáde internetových vtipkárov do Area 51 dnes vie už celý internet. Na facebookovú udalosť sa prihlásilo už absurdných 1,4 milióna ľudí, pričom ďalších 1,1 prejavilo záujem. Samozrejme, drvivá väčšina ľudí do zakázanej zóny zrejme nepríde, no aj napriek tomu ide o pozoruhodné číslo.

Odporúčané
Viac ako 500-tisíc ľudí chce vbehnúť do vojenskej základne Area 51. Internetový vtip prerástol do hromadnej iniciatívy Viac ako 500-tisíc ľudí chce vbehnúť do vojenskej základne Area 51. Internetový vtip prerástol do hromadnej iniciatívy 11. júla 2019, 12:21

Cieľom je odhaliť všetky možné tajomstvá, ktoré Area 51 skrýva, no tento plán nemusí dopadnúť dobre. Na internete sa totiž zjavuje staršia správa o tom, že jedného „vlamača“ v januári zastrelili, keď do Area 51 o 17:18 neoprávnene vošiel autom. Po areáli pritom jazdil asi 13 kilometrov, pričom totálne ignoroval bezpečnostné brány.

Následne jedinec zastavil, vystúpil z vozidla a blížil sa k strážnikom a vojakom s „valcovitým objektom v ruke“, tvrdí správa od Nevada National Security Site, tamojšej bezpečnostnej organizácie. Muž nereagoval na žiadne výzvy, na čo bol zastrelený, keďže valcovitý objekt predstavoval neznámu hrozbu. Podľa správy človek okamžite zomrel, pričom na opačnej strane nedošlo k žiadnym zraneniam.

Vpád do Area 51, ktorý plánuje celý internet, nemusí dopadnúť dobre. V januári tam jedného muža zastrelili
Vpád do Area 51, ktorý plánuje celý internet, nemusí dopadnúť dobre. V januári tam jedného muža zastrelili Zdroj: NNSS

Predpokladáme, že strážnici Area 51 postupovali profesionálne a podľa všetkých protokolov, no treba zdôrazniť, že napadnutie zakázanej zóny je veľmi vážny prečin a výsledkom môže byť aj streľba, čomu sa chce určite každý vyhnúť. Aj napriek tomu, že je pôvodný zámer facebookovej udalosti len vtip, niektorí ľudia z 1,4 milióna to môžu zobrať vážne a je veľmi dôležité, aby nedošlo k žiadnemu nešťastiu.

Domov
Zdieľať
Diskusia