Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2019, 17:15
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Peter Sagan nedokázal zvíťaziť v 10. etape, kde bol veľkým favoritom na prvé miesto

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Aj keď cyklisti čakali na voľno o deň dlhšie, boli sme svedkami veľkého boja na 10. etape dlhej 217 kilometrov.

Desiata etapa Tour de France 2019 bola špeficiká hlavne tým, že na rozdiel od minulého roka čakali cyklisti na voľno o deň dlhšie. Výraznú výhodu mali tí športovci, ktorí so silami hospodárili šetrnejšie a samotný profil 217 kilometrov dlhej trasy favorizoval aj nášho Petra Sagana. Mierne zvlnenú etapu s rovinatým záverom komplikoval silnejší vietor a rolu zohrávala aj pozičná jazda celých tímov. 

Peter Sagan na šprintérskej prémii obsadil 8. miesto, vďaka čomu zvýšil náskok v boji o zelený dres o ďalšie 4 body. Náš reprezentant mal tak v tomto momente náskok už 64 bodov pred druhým Matthewsom. 

Sagan sa držal v prednej časti balíka po celý čas a bolo tak jasné, že má stále dostatok síl a bude bojovať o celkové víťazstvo. To sa mu nakoniec nepodarilo a v posledných desiatkách metrov viac zabrali jeho súperi. Víťazstvo si odnáša Van Aert, Sagan si odnáša piate miesto.

Peter Sagan víťazí v desiatej etape Tour de France
Peter Sagan víťazí v desiatej etape Tour de France
Domov
Zdieľať
Diskusia