Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2019, 14:14
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

V Bille našli mŕtve myši, výkaly a mravce. Reťazec dostal pokutu 200-tisíc eur

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hoci sa Billa voči postihu odvolala, orgány na sankcii trvajú naďalej.

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS SR) uložila maloobchodnému reťazcu Billa v Myjave úhrnnú pokutu vo výške 200-tisíc eur. O celom prípade včera informovali Aktuality.sk s informáciami zo správy o úradnej kontrole potravín za máj 2019.

Billa dostala pokutu kvôli viacerým nedostatkom a zlým hygienickým podmienkam, ktoré inšpektori odhalili v myjavskej prevádzke. Úradné kontroly tam boli vykonané na jar minulého roku. Inšpektori mali na zemi v obchode a v regáloch v skladových priestoroch nájsť myšie exkrementy, dve mŕtve myši či dokonca mravce lezúce v cereáliách a po podlahe.

Exkrementy hlodavcov boli dokonca objavené aj v kartónoch s kypriacim práškom, vanilínovým cukrom, škoricovým cukrom, kypriacim práškom do pečiva, droždím, vanilkou, parížskou šľahačkou či v čokoládou na varenie.

V Bille našli mŕtve myši, výkaly a mravce. Reťazec dostal pokutu 200-tisíc eur
Zdroj: Google Maps

Inšpekcia má za to, že sklad bol nedostatočne chránený, a z toho dôvodu boli priestory napadnuteľné. Niet sa preto čudovať, že sa škodcovia zvonku dostali do prevádzky. Porušeného tovaru s nahryzeným obalom či dokonca so znečisteným obsahom bolo viac. Postihnuté boli dokonca aj potraviny ako gaštany alebo oriešky.

Aby toho nebolo málo, v skladových priestoroch bolo pri potravinách množstvo prachu, špiny, opadanej omietky a pavučín. Vedenie o tom podľa všetkého vedelo. Na zemi totiž kontrolóri objavili aj jedové staničky na hlodavce. 

Domov
Zdieľať
Diskusia