Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2019, 13:49
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kedy spustia VÚB, ČSOB, Fio alebo Prima Banka službu Apple Pay pre svojich zákazníkov?

TECH
Uložiť Uložené

Oslovili sme niektoré slovenské banky, ktoré zatiaľ svojim zákazníkom neposkytli možnosť platby v službe Apple Pay.

Dnešným dňom je na Slovensku dostupná služba Apple Pay. Skvelá správa pre všetkých majiteľov zariadení iPhone však má jeden háčik, nie všetky banky totiž svojim zákazníkom umožnili používanie integrovanej platobnej karty priamo v aplikácii Peňaženka.

Odporúčané
Služba Apple Pay je na Slovensku oficiálne spustená Služba Apple Pay je na Slovensku oficiálne spustená 26. júna 2019, 8:08

Zatiaľ sa zapojili Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, mBank a J&T Banka. Zo zahraničných ešte Boon., N26, Monese a Revolut.

Postupne by sa mali pridať aj ďalšie, veľa zákazníkov však už teraz na sociálnych sieťach hľadá odpoveď na to, prečo sa napríklad banky ako VÚB, ČSOB alebo Fio nechceli zapojiť do prvej vlny spustenia služby Apple Pay. My sme ich oslovili.

Prima Banka zatiaľ veľa neprezradila 

Riaditeľka odboru marketingu a komunikácie Eva Čonková z Prima Banky zatiaľ nechcela verejne špecifikovať, aké plány majú. Prezradila nám, že zaverenie v pláne je. „Službu Apple pay určite plánujeme svojim klientom poskytnúť a intenzívne na tom pracujeme. Termín spustenia včas oznámime. Viac, bohužiaľ, zatiaľ v tejto chvíli nemôžeme komunikovať.“

VÚB chystá integrovanie Apple Pay do vlastnej aplikácie 

„Apple Pay samozrejme pripravujeme, spustíme ho pre klientov neskôr v tomto roku. Keď sme začiatkom roka integrovali do našej bankovej aplikácie Google Pay, rozhodli sme sa na úkor vlastných platobných riešení priniesť klientom globálne obľúbené platby mobilom. Po spustení Apple Pay budú tieto bezkontaktné platby mobilom konečne komplexné,“ prezrádza nám PR manažér VÚB Dominik Miša.

Odporúčané
Apple Pay prichádza na Slovensko už v stredu. Prečo, ako a kde ho začať využívať? Apple Pay prichádza na Slovensko už v stredu. Prečo, ako a kde ho začať využívať? 24. júna 2019, 8:44

Zákazníci Fio banky sa dočkajú najskôr v októbri

„Fio banka službu Apple Pay pre našich klientov určite nasadí. Odhadované nasadenie služby plánujeme v 3. kvartáli tohto roka, teda 2019,“ prezrádza nám Róbert Komarovský z marketingového oddelenia. 

ČSOB o spustení zatiaľ len uvažuje, termín známy nie je

Juraj Štefanovič, PR špecialista ČSOB sa pre Refresher vyjadril: „ČSOB nad spustením Apple Pay uvažuje, avšak v tejto chvíli nie je známy termín jeho zavedenia.“

Služba platby zariadeniami spoločnosti Apple dostupná od jari aj v Česku. V tomto prípade je zaujímavý pohľad práve na českú pobočku ČSOB, aj keď nemusí mať priamy súvis s tou slovenskou. Na svojom oficiálnom Twitteri @CSOB_CZ banka v Českej republike uviedla, že zavedenie plánuje v priebehu štvrtého kvartálu. 

Zákazníci Unicredit Bank si ešte počkajú

Podobne ako väčšina iných, aj hovorkyňa Unicredit Bank Zuzana Ďuďáková má pre zákazníkov len veľmi všeobecné vyjadrenie, ktoré zatiaľ nešpecifikuje časový horizont. Prezradila nám, že chcú zavedenie Apple Pay urýchliť: „Pracujeme na spustení Apple Pay v čo najkratšom termíne, o spustení budeme včas informovať.“

„Implementácia služby Google Pay bola zo strany banky posunutá, nakoľko ide o časovo náročný proces implementácie mobilných platieb. UniCredit Banka sa rozhodla, že spoločne s Google Pay bude implementovať aj Apple Pay ako aj ďalšie peňaženky pre mobilné platby. Služba bude našim klientom k dispozícii pre platobné karty VISA aj MasterCard. O spustení služby budeme klientov vopred informovať,“ dodáva za Unicredit Bank Klaudia Baloghová.

Anketa:
Má tvoja banka zavedenú službu Apple Pay?
Áno
Nie
Áno
28 %
412 Hlasov
Nie
72 %
1082 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia